ITA: Sjajan meč u Empoliju, više golova nego kartona!

Fudbaleri Empolija remizirali su sa Parmom na svom stadionu, a utakmica je bila prilično interesantna pošto je krajnji rezultat bio 3:3.  Empoli da batali ofsajd zamke i da se više ne bruka. . . A ni Parmina odbrana nije mnogo bolja! Goleada u Toskani.

Fudbal 02.03.2019 | 22:40
ITA: Sjajan meč u Empoliju, više golova nego kartona!
Na prvi pogodak se nije dugo čekalo, pošto je iskusni krilni napadač poreklom iz Obale Slonovače, Žervinjo, posle 13 minuta zatresao mrežu protivnika. Prekršaj je napravio Dragovski na nekih 30ak metara od gola, ali iskosa. Iskusni Žervinjo je uspeo da prevari kompletnu odbranu Empolija i da dobije pravovremeni pas nakon kog je sam izašao pred golmana i doveo Parmu u vođstvo.

Izjednačenje je stiglo posle svega pet minuta, pošto je Kristijan Del'Orko bio na pravom mestu u Parminom šesnaestercu i samo ugurao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena smo videli još jedan pogodak, za Parmu drugi nakon prekida. Lopta se nakon ne baš najboljeg centaršuta odbila do Bruna Alveša, koji je uputio novi i na pravom mestu je bio Rigoni, koji se samo "poklonio" i doneo Parmi vođstvo.

Kaputo je doneo Empoliju i drugo izjednačenje u 59. minutu, nakon dobro izvedenog jedanaesterca koji je skrivio Galjolo.

Parma je i treći pogodak na meču postigla iz prekida, a nakon ne baš najbolje izvedenog kornera, na drugoj stativi je bio asistent kod drugog Parminog gola, Bruno Alveš, koji je volejem "spakovao" loptu u mrežu.

Ovo nije bio krajnji rezultat, jer se Matijas Silvestre u nadoknadi vremena postarao da Empoli osvoji makar bod. Nakon velike gužve u šesnaestercu "Mlekadžija" lopta se odbila do Silvestrea, koji je poslao u dalji ugao golmana Sepija i on je samo pogledom ispratio.

Parma se nalazi na sredini tabele, tačnije na 12. poziciji sa 30 osvojenih bodova, dok je Empoli na mestu broj 17, sa osam bodova manje.

Luda utakmica, vatrenih 3:3 i ishod koji nikome ne odgovara.

Empoli je sigurno očekivao tri boda protiv Parme, a jedva je došao i do jednog. Parma bi možda pre meča prihvatila bod, ali s obzierom da je tri puta vodila i da je u 90. minutu imala pšrednost, teško da može da bude srežna zbog konačnih 3:3.  

Pobeda je bila neophodno i jednima, i drugima.  Empoliju u borbi za opstanak, a Parmi u prekidu crnog niza bez pobede koji traje vež mesec i po dana.

Iako bi se po konačnih 3;3 reklo da se na Frankiju danas igrao neki spektakualaran i otvoren fudbal, istina je da su se mreže najviše tresle zbog očajnih rekacija odbrana oba tima.

Posle desetak minuta igre, Parma je povela tako što je domaći tim tokom rešio da pravi ofsajd zamku na 20 i kusur metara od svog gola protiv verovatno i najbržeg igrača lige. Žervinjo je rutinski iskoristio takvu akciju Empolijeve odbrane, pobegao na lukavu dodavanje Siljardija i lagano zatresao mrežu.

Ali radost gostiju je trajala nekoliko minuta. Odbrana Parme se „revanširala“ tako što je očajno reagovala posle šuta/pasa Farijasa. Lopta je prošla skoro ceo kazneni prostor Krstaša i došla do Del Orka koji takav poklon nije propustio.

Imala je Parma još nekoliko solidnih šansi do odlaska na poluvreme i uspela u samoj nadoknadi da opet povede. Još jednom je Empoli pravio ofsajd zamku i još jednom se izblamirao. Posle prekida je lopta došla do Bruna Alveša koji je u maniru pravog krila centrirao na drugu stativu gde se Luka Rigoni poklonio za 2:1.

Empoli je bolje otvorio drugo poluvreme, imao šanse i dočekao novi poklon Parme posle desetak minuta igre. Rikardo Galjalo je katastrofalno reagovao u svom šesanestercu i „pokupio“ ĆićaKaputa za najtrožu kaznu. Najbolji strelac Empolija je lagano realizovao udarac sa 11 metara.

Novo izjenačenje je dalo krila Toskancima i krenulo je bombardovanje gola gostiju. Rade Krunić je tukao iz svih pozicija, dva puta mu je Luiđi Sepe zaustavio udarce, jednom je gađao preko prečke, a Sepe je zaustavio i šut Di Lorenca. Doduše, i Drongovski je na drugoj strani sprečio novo vođsvo posle uklizavanja Žervinja.

I onda šuk u 82. minutu! Empoli je kažnjen za promašaje. Opet je odbrana loše reagovala domaćih, Kucka je uhvatio volej, a Bruno Alveš skrenuo loptu u mrežu. Gol je morao na video proveru, ali je VAR pokazao da je sve u redu.

Morao je Empoli još jednom da krene u jurnjavu rezultata i uspeo je. U prvom minutu nadoknade je gostujuća odbrana još jednom loše reagovala posle prekida, lopta je došla do iskusnog štopera Matijasa Silvestera koji se nekako okrenuo u gužvi i kroz šumu nogu našao put do mreže.

Samo minut kasnije je Drongovski spasao Empoli poraza i sprečio četvrto vođstvoParme pošto je fantastično zaustavio makazice Kucke...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar