Покетино: Заслужили смо побједу!

Фудбал никад није био фер, нити ће, али морамо да научимо да користимо ВАР! “Пратим детаљно шта се дешава у Шпанији и Француској и видим да су проблеми остали. Ништа се није много променило са увођењем ВАР-а“.

Фудбал 03.03.2019 | 15:45
Покетино: Заслужили смо побједу!
Вембли је чекао брдо голова, добио је узбуђење до последњег секунда, црвени картон Лукаса Тореире, резултат 1:1 и нову дискусију о увођењу ВАР-а у Премијер лигу.

После свега виђеног у лондонском дербију бод је можда и најреалнији за обе стране, мада такво мишљење не дели Маурисио Покетино.

“Када се све сабере и одузме били смо бољи од Арсенала“, јасно ће Покетино, па наставља:

“Играли смо у фантастичној атмосфери. Било нам је важно да изградимо позитивну атмосферу после два везана пораза“.

Одмах је Аргентинац прокоментарисао један од спорних детаља утакмице и ужасан старт Гранита Џаке над Харијем Кејном, после чега судија Ентони Тејлор није свирао ни фаул...

“Тај детаљ је умногоме одлучио даљи ток утакмице. Све се променило после тог детаља, променила се динамика игре. Ове сезоне уопште нисмо имали среће са судијским одлукама“, каже Покетино.

Потанко је говорио дугогодишњи стратег Тотенхема о утакмици која је лако могла да оде на обе стране...

“Заслужили смо више од ремија, чак верујем да смо морали да добијемо 'велики поклон'. Били смо бољи од Арсенала у сваком аспекту игре. Али, видели сте како се утакмица завршила, уз промашен пенал и напад који нисмо добили после тога. Фантастична утакмица, уз много узбуђења и видели сте да су оба тима играла на победу“, рекао је Покетино, па додаје:

“Никада није лако када примите гол у првих 15 минута утакмице. Срећан сам што смо показали карактер и што смо се борили до краја. Није ово једна од наших најбољих партија, али смо заслужили победу“.

Утакмица је имала три спорне ситуације. Прва је Џакин старт над Кејном, онда и акција из које је Тотенхем стигао до пенала, када је најбољи стрелац домаћих био у офсајду, да би на крају Тејлор досудио једанаестерац за Арсенал после млаког старта Давинсона Санчеза над Пјер Емериком Обамејаном...

“Много се мучимо са судијским одлукама, углавном су биле негативне по нас. Против Манчестер јунајтеда Погба је требало да буде искључен, Кејн је био повређен после очигледног фаула на ивици казненог простора, а није свирано ништа. Могао бих сада да враћам филм скроз уназад, али надам се искрено да ће се до краја или у наредној сезони нешто променити и да ће срећа више бити на нашој страни“.

Зато се искрено залаже за увођење ВАР система у енглески клупски фудбал, мада није задовољан како је имплементиран у неким срединама...

“Имамо велико искуство и нешто одакле можемо много тога да научимо. Пратим детаљно шта се дешава у Шпанији и Француској и видим да су проблеми остали. Ништа се није много променило са увођењем ВАР-а. Судијама је понекад јако тешко да пресуде и држе ствари у својим рукама и искрено не верујем да ће ВАР бити кључан за неке промене“.

У даху је наставио:

“Фудбал никада није био фер, нити ће. Зато је важан начин на који ћемо користити ВАР у будућности. Морамо да искористимо искуство са Мундијала и из других лига како бисмо помогли судијама да лакше савладају овај систем“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар