Poketino: Zaslužili smo pobjedu!

Fudbal nikad nije bio fer, niti će, ali moramo da naučimo da koristimo VAR! “Pratim detaljno šta se dešava u Španiji i Francuskoj i vidim da su problemi ostali. Ništa se nije mnogo promenilo sa uvođenjem VAR-a“.

Fudbal 03.03.2019 | 15:45
Poketino: Zaslužili smo pobjedu!
Vembli je čekao brdo golova, dobio je uzbuđenje do poslednjeg sekunda, crveni karton Lukasa Toreire, rezultat 1:1 i novu diskusiju o uvođenju VAR-a u Premijer ligu.

Posle svega viđenog u londonskom derbiju bod je možda i najrealniji za obe strane, mada takvo mišljenje ne deli Maurisio Poketino.

“Kada se sve sabere i oduzme bili smo bolji od Arsenala“, jasno će Poketino, pa nastavlja:

“Igrali smo u fantastičnoj atmosferi. Bilo nam je važno da izgradimo pozitivnu atmosferu posle dva vezana poraza“.

Odmah je Argentinac prokomentarisao jedan od spornih detalja utakmice i užasan start Granita Džake nad Harijem Kejnom, posle čega sudija Entoni Tejlor nije svirao ni faul...

“Taj detalj je umnogome odlučio dalji tok utakmice. Sve se promenilo posle tog detalja, promenila se dinamika igre. Ove sezone uopšte nismo imali sreće sa sudijskim odlukama“, kaže Poketino.

Potanko je govorio dugogodišnji strateg Totenhema o utakmici koja je lako mogla da ode na obe strane...

“Zaslužili smo više od remija, čak verujem da smo morali da dobijemo 'veliki poklon'. Bili smo bolji od Arsenala u svakom aspektu igre. Ali, videli ste kako se utakmica završila, uz promašen penal i napad koji nismo dobili posle toga. Fantastična utakmica, uz mnogo uzbuđenja i videli ste da su oba tima igrala na pobedu“, rekao je Poketino, pa dodaje:

“Nikada nije lako kada primite gol u prvih 15 minuta utakmice. Srećan sam što smo pokazali karakter i što smo se borili do kraja. Nije ovo jedna od naših najboljih partija, ali smo zaslužili pobedu“.

Utakmica je imala tri sporne situacije. Prva je Džakin start nad Kejnom, onda i akcija iz koje je Totenhem stigao do penala, kada je najbolji strelac domaćih bio u ofsajdu, da bi na kraju Tejlor dosudio jedanaesterac za Arsenal posle mlakog starta Davinsona Sančeza nad Pjer Emerikom Obamejanom...

“Mnogo se mučimo sa sudijskim odlukama, uglavnom su bile negativne po nas. Protiv Mančester junajteda Pogba je trebalo da bude isključen, Kejn je bio povređen posle očiglednog faula na ivici kaznenog prostora, a nije svirano ništa. Mogao bih sada da vraćam film skroz unazad, ali nadam se iskreno da će se do kraja ili u narednoj sezoni nešto promeniti i da će sreća više biti na našoj strani“.

Zato se iskreno zalaže za uvođenje VAR sistema u engleski klupski fudbal, mada nije zadovoljan kako je implementiran u nekim sredinama...

“Imamo veliko iskustvo i nešto odakle možemo mnogo toga da naučimo. Pratim detaljno šta se dešava u Španiji i Francuskoj i vidim da su problemi ostali. Ništa se nije mnogo promenilo sa uvođenjem VAR-a. Sudijama je ponekad jako teško da presude i drže stvari u svojim rukama i iskreno ne verujem da će VAR biti ključan za neke promene“.

U dahu je nastavio:

“Fudbal nikada nije bio fer, niti će. Zato je važan način na koji ćemo koristiti VAR u budućnosti. Moramo da iskoristimo iskustvo sa Mundijala i iz drugih liga kako bismo pomogli sudijama da lakše savladaju ovaj sistem“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar