Лавров "очитао буквицу" Помпеу

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је с америчким колегом Мајком Помпеом о ситуацији у Венецуели, као и о могућности да се организују билатералне консултације о венецуеланској тематици, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

Свијет 02.03.2019 | 22:07
Лавров "очитао буквицу" Помпеу
Телефонски разговор је, како је наведено, одржан на иницијативу САД.

- Сергеј Лавров је осудио америчке пријетње на рачун законитог руководства Венецуеле, јер је то неприкривено мијешање у унутрашње послове суверене државе и најгрубље нарушавање међународног права - наведено је у саопштењу.

Лавров је нагласио да подстрекивање и деструктивно спољно мјешање "под лицемерним изговором указивања хуманитарне помоћи" немају ничег заједничког с демократским процесом.

- Поводом приједлога Вашингтона да се одрже билатералне консултације о венецуеланској тематици указано је да смо ми на то спремни, али да је неопходно непосредно се руководити принципима Повеље Уједињених нација, јер само Венецуеланци имају право да одређују своју будућност - саопштило је Министарство.

У саопштењу се додаје да су се током разговора о другим међународним питањима Лавров и Помпео договорили да се наставе контакти на нивоу експерата о Сирији, Авганистану и Корејском полуострву.
 
(Спутњик)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нострадамус

02.03.2019 21:14

Један другоме цитају лекције изгледа да це Венезуела то да цита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.03.2019 22:33

Мислим, да од октобарске револуције.сви раде за истог газду..??

Name

РС

03.03.2019 05:06

Коме сте ви добро донијели види се из примјера Ирака,Либије,Сирије,Авганистана,ви васа демократија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

03.03.2019 07:17

Па имал и један примјер у свијету да је та злгласна организација НАТО подрзава легален и легитимен водје наравно нема увијек су подрзали паравојне формације примјер југославије сирије ирака итд а у босни да неприцамо пдрзавали су терористе сто и данас циме као и на косову

ОДГОВОРИТЕ