Lavrov "očitao bukvicu" Pompeu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je s američkim kolegom Majkom Pompeom o situaciji u Venecueli, kao i o mogućnosti da se organizuju bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Svijet 02.03.2019 | 22:07
Lavrov "očitao bukvicu" Pompeu
Telefonski razgovor je, kako je navedeno, održan na inicijativu SAD.

- Sergej Lavrov je osudio američke prijetnje na račun zakonitog rukovodstva Venecuele, jer je to neprikriveno miješanje u unutrašnje poslove suverene države i najgrublje narušavanje međunarodnog prava - navedeno je u saopštenju.

Lavrov je naglasio da podstrekivanje i destruktivno spoljno mješanje "pod licemernim izgovorom ukazivanja humanitarne pomoći" nemaju ničeg zajedničkog s demokratskim procesom.

- Povodom prijedloga Vašingtona da se održe bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici ukazano je da smo mi na to spremni, ali da je neophodno neposredno se rukovoditi principima Povelje Ujedinjenih nacija, jer samo Venecuelanci imaju pravo da određuju svoju budućnost - saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da su se tokom razgovora o drugim međunarodnim pitanjima Lavrov i Pompeo dogovorili da se nastave kontakti na nivou eksperata o Siriji, Avganistanu i Korejskom poluostrvu.
 
(Sputnjik)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

02.03.2019 21:14

Jedan drugome citaju lekcije izgleda da ce Venezuela to da cita.

ODGOVORITE
Name

re

02.03.2019 22:33

Mislim, da od oktobarske revolucije.svi rade za istog gazdu..??

Name

RS

03.03.2019 05:06

Kome ste vi dobro donijeli vidi se iz primjera Iraka,Libije,Sirije,Avganistana,vi vasa demokratija

ODGOVORITE
Name

Rodjo

03.03.2019 07:17

Pa imal i jedan primjer u svijetu da je ta zlglasna organizacija NATO podrzava legalen i legitimen vodje naravno nema uvijek su podrzali paravojne formacije primjer jugoslavije sirije iraka itd a u bosni da nepricamo pdrzavali su teroriste sto i danas cime kao i na kosovu

ODGOVORITE