ШПА: "Кинески Марадона" није ту само због дресова!

И те како уме да игра фудбал. . . Еспањол у доброј форми, трећи пораз заредом Ваљадолида.  Фудбалери Еспањола победили су данас на свом терену Ваљадолид са 3:1, у утакмици 26. кола шпанске Ла Лиге.  Еспањол поново личи на онај тим с почетка сезоне, Дијего Лопез срушио наде Ваљадолида! Искусни чувар мреже спречио госте да поведу у финишу првог полувремена, а онда је домаћин заиграо на знатно бољи начин и стигао до заслуженог славља - 3:1.

Фудбал 02.03.2019 | 22:10
ШПА: "Кинески Марадона" није ту само због дресова!
Еспањол је повео већ у првом минуту голом Борхе Иглесијаса, а изједначио је Рубен Алкарас у 17. минуту.

Ваљадолид је могао да поведе у другом минуту надокнаде првог полувремена, али је Серхио Гвардиола промашио пенал.

Домаћи су повели у 56. минуту голом Марија Хермоса, а победу је обезбедио Ву Леј у 65. минуту. 

Еспањол је после девете првенствене победе 11. на табели са 33 бода. 

Ваљадолид је претрпео трећи узастопни пораз, укупно 12. и заузима 16. место на табели са 26 бодова. 

Ваљадолид има три бода више, али и утакмицу више од Виљареала, који је први испод црте, у зони испадања.

Еспањол је подигао форму у идеалном тренутку. Каталонци нису поражени ни пет узастопни меч у Примери, а данас су освојили и сва три бода против жилавог Ваљадолида и приближили се средини табеле - 3:1 (1:1).

Ипак, коначан резултат даје лажну слику када је у питању тежина којом је домаћи тим стигао до победе. Довољно је рећи да су гости у 43. минуту, при резултату 1:1 пропустили прилику да из једанаестерца дођу до вођства, али је Дијего Лошез одбранио ударац Серхиј Гвардиола са беле тачке.

Домаћин је експресно повео голом Борхе Иглесијаса, али се Ваљадолид убрзо вратио у меч и изједначио захваљујући голу Рубена Алкараза. Ипак, гости до краја првог полувремена нису искористили периоде своје квалитетније игре, па је Еспањол на старту другог полувремена поново загосподарио на терену и стигао до заслужене победе.

Све је било решено до 65. минута. Прво је Марио Хермосо довео домаћина у вођство, док је коначан резултат поставио Ву Леи.

Еспањол се пробио на 11. место са 33 освојена бода, док је Ваљадолид остао на 16. позицији са 26 и има само три бода више од Виљареала, који је први испод црте.



Кина је у марту 2019. године добила првог играча који је постигао гол у шпанског Примери!

У питању је крилни фудбалер Ву Леи, кога су у домовини прозвали "кинески Марадона", а који је Еспањолу донео пласман на азијско тржиште пошто је његов деби против Виљареала гледало најмање 40 милиона Кинеза, међутим није у питању само маркетинг...

Он заиста добро гра фудбал, показивао је то у Гуангџоу, а ове суботе у "матине" термину постигао је први гол од доласка на Пиринејско оствро у победи над Ваљадолидом (3:1).

Ву Леи је почео утакмицу и онда у 65. минуту обрадовао двадесетак хиљада навијача у Барселони, и још ко зна колико својих сународника у Кини крај малих екрана, када је на пас Серђија Дардера рутински савладао Масипа у ситуацији "један на један", за потврду победе Еспањола.

Нема сумње да ће његов добар "пробој" у Шпанији, за сада има гол и асистенцију, и поспешити продају плаво-белих дресова који "иду као алва" од трансфера вредног само 2 милиона евра.

Пре тога је Борха Игјесијас још у првом минуту довео Еспањол у предност, Алкараз је поравнао у 17. и стим резултатом (1:1) се отишло на одбор, да би Ермосо већ у 55. донео другу предност домаћину на сусрету. После гола Ву Леија није било више питања ко ће победити...

Алавес победио Виљареал, опстанак упитан! Фудбалери Алавеса победили су данас као гости Виљареал са 2:1, у 26. минуту шпанског првенства и попели се на четврто место на табели.

Алавес је повео голом Гиљерма Марипана у 54. минуту, а изједначио је Санти Казорла у 61. минуту из једанаестерца. Победу гостима донео је Такаши Инуи у 77. минуту.

Алавес је остварио 11. победу у првенству и четврти је на табели са 40 бодова.

Виљареал је претрпео 11. пораз и заузима 18. место са 23 бода и има два бода мање, али и утакмицу више од Селте која је прва изнад црте.

Жута подморница и дефинитивно има екипу чији је квалитет већи од онога што тренутно приказују, сличну ситуацију смо имали и пре неких десетак година, када је Сарагоса потпуно неочекивано отишла у нижи ранг.

Нема шале с Алавесом - Инуи угасио моторе Жуте подморнице! Сјајни тим из Виторије држи тренутно четврту позицију на табели Примере - 1:2.

Ко је могао пре почетка сезоне да очекује да ће Алавес бити четврти на табели Примере после 26 одиграних кола? Ако је неко то очекивао, свака му част. Елем, управо је тако. Тим из Виторије је гостовао Виљареалу и успео је да ишчупа три бода на Мадригалу - 1:2 (0:0).

Прво полувреме није било претерано интересантно, али је у других 45 минута све постало много боље. Прво је Алавес дошао у предност у 54. минуту. Џони је центрирао, а Марипан је погодио после корнера.

И други гол је пао после прекида. Седам минута касније, Виљареал је стигао до изједначења. Санти Казорла је извео пенал и погодио за 1:1.

У том моменту су многи помислили - "да ли Алавес може да добије овакав дуел?". И - испоставило се да може! Кључни моменат је био 77. минут. Опет асистенција Џонија, лопта кроз ноге дефанзиваца Виљареала, а на правом месту се нашао Такаши Инуи.

Делује као да је имао среће том приликом, као да га је лопта погодила у леву ногу и изненадила. Али, гол је гол. Можда је и хтео овако да шутне. Ако је тако, алал вера! 

Алавес сада има 40 освојених бодова, а Виљареал је остао на 23 бода па је и даље у зони испадања. Више бодова до сада од Алавеса освојили су само Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Барселона.

Дарко Брашанац је одиграо целу утакмицу за Алавес.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар