ŠPA: "Kineski Maradona" nije tu samo zbog dresova!

I te kako ume da igra fudbal. . . Espanjol u dobroj formi, treći poraz zaredom Valjadolida.  Fudbaleri Espanjola pobedili su danas na svom terenu Valjadolid sa 3:1, u utakmici 26. kola španske La Lige.  Espanjol ponovo liči na onaj tim s početka sezone, Dijego Lopez srušio nade Valjadolida! Iskusni čuvar mreže sprečio goste da povedu u finišu prvog poluvremena, a onda je domaćin zaigrao na znatno bolji način i stigao do zasluženog slavlja - 3:1.

Fudbal 02.03.2019 | 22:10
ŠPA: "Kineski Maradona" nije tu samo zbog dresova!
Espanjol je poveo već u prvom minutu golom Borhe Iglesijasa, a izjednačio je Ruben Alkaras u 17. minutu.

Valjadolid je mogao da povede u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, ali je Serhio Gvardiola promašio penal.

Domaći su poveli u 56. minutu golom Marija Hermosa, a pobedu je obezbedio Vu Lej u 65. minutu. 

Espanjol je posle devete prvenstvene pobede 11. na tabeli sa 33 boda. 

Valjadolid je pretrpeo treći uzastopni poraz, ukupno 12. i zauzima 16. mesto na tabeli sa 26 bodova. 

Valjadolid ima tri boda više, ali i utakmicu više od Viljareala, koji je prvi ispod crte, u zoni ispadanja.

Espanjol je podigao formu u idealnom trenutku. Katalonci nisu poraženi ni pet uzastopni meč u Primeri, a danas su osvojili i sva tri boda protiv žilavog Valjadolida i približili se sredini tabele - 3:1 (1:1).

Ipak, konačan rezultat daje lažnu sliku kada je u pitanju težina kojom je domaći tim stigao do pobede. Dovoljno je reći da su gosti u 43. minutu, pri rezultatu 1:1 propustili priliku da iz jedanaesterca dođu do vođstva, ali je Dijego Lošez odbranio udarac Serhij Gvardiola sa bele tačke.

Domaćin je ekspresno poveo golom Borhe Iglesijasa, ali se Valjadolid ubrzo vratio u meč i izjednačio zahvaljujući golu Rubena Alkaraza. Ipak, gosti do kraja prvog poluvremena nisu iskoristili periode svoje kvalitetnije igre, pa je Espanjol na startu drugog poluvremena ponovo zagospodario na terenu i stigao do zaslužene pobede.

Sve je bilo rešeno do 65. minuta. Prvo je Mario Hermoso doveo domaćina u vođstvo, dok je konačan rezultat postavio Vu Lei.

Espanjol se probio na 11. mesto sa 33 osvojena boda, dok je Valjadolid ostao na 16. poziciji sa 26 i ima samo tri boda više od Viljareala, koji je prvi ispod crte.



Kina je u martu 2019. godine dobila prvog igrača koji je postigao gol u španskog Primeri!

U pitanju je krilni fudbaler Vu Lei, koga su u domovini prozvali "kineski Maradona", a koji je Espanjolu doneo plasman na azijsko tržište pošto je njegov debi protiv Viljareala gledalo najmanje 40 miliona Kineza, međutim nije u pitanju samo marketing...

On zaista dobro gra fudbal, pokazivao je to u Guangdžou, a ove subote u "matine" terminu postigao je prvi gol od dolaska na Pirinejsko ostvro u pobedi nad Valjadolidom (3:1).

Vu Lei je počeo utakmicu i onda u 65. minutu obradovao dvadesetak hiljada navijača u Barseloni, i još ko zna koliko svojih sunarodnika u Kini kraj malih ekrana, kada je na pas Serđija Dardera rutinski savladao Masipa u situaciji "jedan na jedan", za potvrdu pobede Espanjola.

Nema sumnje da će njegov dobar "proboj" u Španiji, za sada ima gol i asistenciju, i pospešiti prodaju plavo-belih dresova koji "idu kao alva" od transfera vrednog samo 2 miliona evra.

Pre toga je Borha Igjesijas još u prvom minutu doveo Espanjol u prednost, Alkaraz je poravnao u 17. i stim rezultatom (1:1) se otišlo na odbor, da bi Ermoso već u 55. doneo drugu prednost domaćinu na susretu. Posle gola Vu Leija nije bilo više pitanja ko će pobediti...

Alaves pobedio Viljareal, opstanak upitan! Fudbaleri Alavesa pobedili su danas kao gosti Viljareal sa 2:1, u 26. minutu španskog prvenstva i popeli se na četvrto mesto na tabeli.

Alaves je poveo golom Giljerma Maripana u 54. minutu, a izjednačio je Santi Kazorla u 61. minutu iz jedanaesterca. Pobedu gostima doneo je Takaši Inui u 77. minutu.

Alaves je ostvario 11. pobedu u prvenstvu i četvrti je na tabeli sa 40 bodova.

Viljareal je pretrpeo 11. poraz i zauzima 18. mesto sa 23 boda i ima dva boda manje, ali i utakmicu više od Selte koja je prva iznad crte.

Žuta podmornica i definitivno ima ekipu čiji je kvalitet veći od onoga što trenutno prikazuju, sličnu situaciju smo imali i pre nekih desetak godina, kada je Saragosa potpuno neočekivano otišla u niži rang.

Nema šale s Alavesom - Inui ugasio motore Žute podmornice! Sjajni tim iz Vitorije drži trenutno četvrtu poziciju na tabeli Primere - 1:2.

Ko je mogao pre početka sezone da očekuje da će Alaves biti četvrti na tabeli Primere posle 26 odigranih kola? Ako je neko to očekivao, svaka mu čast. Elem, upravo je tako. Tim iz Vitorije je gostovao Viljarealu i uspeo je da iščupa tri boda na Madrigalu - 1:2 (0:0).

Prvo poluvreme nije bilo preterano interesantno, ali je u drugih 45 minuta sve postalo mnogo bolje. Prvo je Alaves došao u prednost u 54. minutu. Džoni je centrirao, a Maripan je pogodio posle kornera.

I drugi gol je pao posle prekida. Sedam minuta kasnije, Viljareal je stigao do izjednačenja. Santi Kazorla je izveo penal i pogodio za 1:1.

U tom momentu su mnogi pomislili - "da li Alaves može da dobije ovakav duel?". I - ispostavilo se da može! Ključni momenat je bio 77. minut. Opet asistencija Džonija, lopta kroz noge defanzivaca Viljareala, a na pravom mestu se našao Takaši Inui.

Deluje kao da je imao sreće tom prilikom, kao da ga je lopta pogodila u levu nogu i iznenadila. Ali, gol je gol. Možda je i hteo ovako da šutne. Ako je tako, alal vera! 

Alaves sada ima 40 osvojenih bodova, a Viljareal je ostao na 23 boda pa je i dalje u zoni ispadanja. Više bodova do sada od Alavesa osvojili su samo Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselona.

Darko Brašanac je odigrao celu utakmicu za Alaves.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar