ПЛ - Лондонски дерби: Драма, пенал у 90. и први реми Спарса!

Арсенал је имао и вођство и шансу да из једанаестерца врати предност на крају, али је није искористио. За разлику од Харија Кејна. . .  Лорис у 91. минуту одбранио пенал и сачувао бод Тотенхему! Две веома спорне одлуке судија у лондонском дербију.

Фудбал 02.03.2019 | 19:45
ПЛ - Лондонски дерби: Драма, пенал у 90. и први реми Спарса!
Није то био блистав фудбал, али јесте био узбудљив дерби!

Тотенхем - Арсенал 1:1 (0:1)

У утакмици у којој су у центру пажње пре свега били голмани Уго Лорис и Бернд Лено, велики лондонски ривали освојили су по бод, што је био први реми Спарса ове сезоне у Премијер лиги.

Голове су постигли везиста гостију и будући играч Јувентуса, Арон Рамзи, после контре у 16. минуту, као и Хари Кејн после дискутабилног једанаестерца за домаће у 74. минуту.

Контакт којим је оборен нападач домаћих није био споран, али ће се о тој одлуци судије Ентонија Тејлора (тачније, његовог "махача") причати зато што је најбољи енглески шпиц из офсајда ушао у шансу у којој је изнудио прекршај.

Управо Кејн је тад прихватио лопту и са креча савладао одличног Лена, Немца који је у завршници првог дела меча спектакуларним одбранама спречио Тотенхем да оде на паузу са 1:1.

Попут чувара мреже Арсенала, у завршници се истакао и Лорис, јер је у 91. минуту "скинуо" лоше изведен шут из пенала резервисти гостију Пјер Емерик Обамејангу. Брзоноги шпиц из Габона је и изнудио ту најстрожу казну, а одмах после одбране Француза имао је шансу да се искупи, али га је у томе спречио одлични Јан Вертонген, сјајном реакцијом у петерцу.

Лондонски реми тако је завршен ватрено и резултатом који се чинио најправичнији после свега виђеног. Тотенхем је овим бодом остао трећи са 61 бодом, Арсенал је остао четврти са 57, а Манчестер јунајтед имаће шансу да престигне "тобџије" од 16 часова, у утакмици против Саутемптона.

Нови дерби, нове спорне одлуке на Острву! Тотенхем и Арсенал су поделили по бод у великом лондонском окршају у 29. колу Премијер лиге, а после утакмице ће се поново причати о судијама – 1:1.

У 90. минуту судија је поклонио пенал Арсеналу, пошто једва да је било контакта између Санчеза и Обамејанга. Протести нису вредели, Габонац је наместио лопту на белу тачку и шутирао, а Иг Лорис је одбранио!

Али, ништа мање спорно није било ни код гола Тотенхема. Певци су дошли ремија из пенала. Којем је претходио офсајд. Центаршут из слободног ударца је послат ка другој стативи Арсеналовог гола. Хари Кејн је био у офсајду. А, онда му је Шкодран Мустафи свом силином улетео у леђа.

Судије су одлучиле да је то – пенал. Хари Кејн није марио за ону фразу да играч над којим је направљен прекршај не би требало да шутира једанаестерац. Његов шут је био хируршки прецизан и Тотенхем је изједначио.

Голман Арсенала Бернд Лено је чуда правио у првом полувремену. Две невероватне одбране у три секунде обишле су планету. Нападачи Тотенхема били су очајни... На крају их је срећа погледала.

А, Тобџије су повеле после катастрофалне грешке Певаца. Дејвинсон Санчез је на центру излетео у празно, оставио је целу половину терена неодбрањеном. Пас је послао Алекснадар Лаказет, а Арон Ремзи је претрчао тих 40-ак метара и довео Арсенал у вођство. Не и до победе...

На крају, иста мета – исто одстојање. Остала су четири бода предности у корист Тотенхема. Али, сада Манчестер јунајтед има прилику да их раздвоји.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар