PL - Londonski derbi: Drama, penal u 90. i prvi remi Sparsa!

Arsenal je imao i vođstvo i šansu da iz jedanaesterca vrati prednost na kraju, ali je nije iskoristio. Za razliku od Harija Kejna. . .  Loris u 91. minutu odbranio penal i sačuvao bod Totenhemu! Dve veoma sporne odluke sudija u londonskom derbiju.

Fudbal 02.03.2019 | 19:45
PL - Londonski derbi: Drama, penal u 90. i prvi remi Sparsa!
Nije to bio blistav fudbal, ali jeste bio uzbudljiv derbi!

Totenhem - Arsenal 1:1 (0:1)

U utakmici u kojoj su u centru pažnje pre svega bili golmani Ugo Loris i Bernd Leno, veliki londonski rivali osvojili su po bod, što je bio prvi remi Sparsa ove sezone u Premijer ligi.

Golove su postigli vezista gostiju i budući igrač Juventusa, Aron Ramzi, posle kontre u 16. minutu, kao i Hari Kejn posle diskutabilnog jedanaesterca za domaće u 74. minutu.

Kontakt kojim je oboren napadač domaćih nije bio sporan, ali će se o toj odluci sudije Entonija Tejlora (tačnije, njegovog "mahača") pričati zato što je najbolji engleski špic iz ofsajda ušao u šansu u kojoj je iznudio prekršaj.

Upravo Kejn je tad prihvatio loptu i sa kreča savladao odličnog Lena, Nemca koji je u završnici prvog dela meča spektakularnim odbranama sprečio Totenhem da ode na pauzu sa 1:1.

Poput čuvara mreže Arsenala, u završnici se istakao i Loris, jer je u 91. minutu "skinuo" loše izveden šut iz penala rezervisti gostiju Pjer Emerik Obamejangu. Brzonogi špic iz Gabona je i iznudio tu najstrožu kaznu, a odmah posle odbrane Francuza imao je šansu da se iskupi, ali ga je u tome sprečio odlični Jan Vertongen, sjajnom reakcijom u petercu.

Londonski remi tako je završen vatreno i rezultatom koji se činio najpravičniji posle svega viđenog. Totenhem je ovim bodom ostao treći sa 61 bodom, Arsenal je ostao četvrti sa 57, a Mančester junajted imaće šansu da prestigne "tobdžije" od 16 časova, u utakmici protiv Sautemptona.

Novi derbi, nove sporne odluke na Ostrvu! Totenhem i Arsenal su podelili po bod u velikom londonskom okršaju u 29. kolu Premijer lige, a posle utakmice će se ponovo pričati o sudijama – 1:1.

U 90. minutu sudija je poklonio penal Arsenalu, pošto jedva da je bilo kontakta između Sančeza i Obamejanga. Protesti nisu vredeli, Gabonac je namestio loptu na belu tačku i šutirao, a Ig Loris je odbranio!

Ali, ništa manje sporno nije bilo ni kod gola Totenhema. Pevci su došli remija iz penala. Kojem je prethodio ofsajd. Centaršut iz slobodnog udarca je poslat ka drugoj stativi Arsenalovog gola. Hari Kejn je bio u ofsajdu. A, onda mu je Škodran Mustafi svom silinom uleteo u leđa.

Sudije su odlučile da je to – penal. Hari Kejn nije mario za onu frazu da igrač nad kojim je napravljen prekršaj ne bi trebalo da šutira jedanaesterac. Njegov šut je bio hirurški precizan i Totenhem je izjednačio.

Golman Arsenala Bernd Leno je čuda pravio u prvom poluvremenu. Dve neverovatne odbrane u tri sekunde obišle su planetu. Napadači Totenhema bili su očajni... Na kraju ih je sreća pogledala.

A, Tobdžije su povele posle katastrofalne greške Pevaca. Dejvinson Sančez je na centru izleteo u prazno, ostavio je celu polovinu terena neodbranjenom. Pas je poslao Aleksnadar Lakazet, a Aron Remzi je pretrčao tih 40-ak metara i doveo Arsenal u vođstvo. Ne i do pobede...

Na kraju, ista meta – isto odstojanje. Ostala su četiri boda prednosti u korist Totenhema. Ali, sada Mančester junajted ima priliku da ih razdvoji.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar