"Хет-трик" Микаеле Шифрин у Свјетском купу!

Сјајна Американка трећу годину заредом укупна побједница Свјетског купа у скијању.  Шифрин трећи пут заредом титула у Светском купу, Парис бржи од Фојца! Америчка скијашица Микаела Ширфин освојила је трећи пут заредом титулу шампиона у Светском купу, пошто трка супервелеслалома у Сочију није одржана због мећаве.

Остали спортови 02.03.2019 | 20:45
"Хет-трик" Микаеле Шифрин у Свјетском купу!
Америчка скијашица Микаела Шифрин осигурала је наслов побједнице Свјетског купа након што је због лоших временских увјета отказана трка супервелеслалома, која се у суботу требало да буде одржана у руском зимовалишту Роса Хутору.

Трећи тријумф 23-годишње Шифрин у укупном поретку Свјетског купа био је више него извјестан, с обзиром да доминацију америчке скијашице, а данашњим расплетом та је побједа и математички потврђена.

Седам трка прије краја Шифрин има недостижних 719 бодова више од најближе пратитељице Словакиње, Петре Влхове.

Шифрин је тако постала шеста скијашица у историји која је Велики кристални глобус освајала најмање три пута.

Прије ње то је за руком пошло Анемарији Мозер-Прел, Петри Кронбергер, Френи Шнајдер, Јаници Костелић и Линдзи Вон.

Међународна скијашка федерација саопштила је да трка неће бити померена, после чега је Шифрин освојила трећи узастопни велики кристални глобус.

У укупном пласману Шифрин има 719 бодова, а до краја сезоне остало је још седам трка, односно 700 бодова, па Словакиња Петра Влхова не може да је стигне. 

Италијански скијаш Доминик Парис победио је у спусту, трци Светског купа одржаној у норвешком Квитфјелу и остао у игри за титулу у тој дисциплини. 

Парис је победио резултатом 1:45,74 минута и био је за 0,25 секунди бржи од Швајцарца Беата Фојца, са којим се бори за мали кристални глобус у спусту. Треће место заузео је Аустријанац Матијас Мајер са 0,37 секунди заостатка. 

Парис је остварио трећу победу у спусту, а 11. укупно. 

Последња овосезонска трка Светског купа у спусту на програму је 13. марта у Солдеу, у Андори. У пласману спуста Фојц има 80 бодова више од Париса. 

"Тензија остаје. Надао сам се да ће данас све бити решено. Али, срећан сам што имам 80 бодова предности. Против Доминика вам је потребан сваки бод", рекао је Фојц. 

Он је победио у једној трци ове сезоне, у Бивер Крику у новембру, али је постао први скијаш од Аустријанца Штефана Еберхартера 2004. године, који је завршио на подијуму у шест узастопних трка у спусту. 

У последњих 12 трка Фојц је 11 пута био медју прва три скијаша.

Извор: мондо.ба/Фена/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар