РУС: Тако се исплаћује 12.000.000 евра! Пук'о ЦСКА!

Ирански Меси бије и главом! Зенит славио на гостовању Уралу – 1:0.  Да је из Лондона, па да се разуме, али из Туле, па још у Грозном. . . Лука Ђорђевић за катастрофу ЦСКА! Арсенал узео меру кандидату за титулу – 2:0.

Фудбал 02.03.2019 | 18:50
РУС: Тако се исплаћује 12.000.000 евра! Пук'о ЦСКА!
Шампионска звона и даље одјекују Санкт Петербургом! Зенит је опстао на лидерској позицији, пошто је као гост славио против Урала – 1:0.

Прегршт разлога за задовољство имаће тренер тима из Санкт Петербурга Сергеј Семак. Поново је Сардар Азмун показао да ће бити капитално појачање за тим који јури титулу првака Русије. Одличну форму ирански Меси је демонстирао и у данашњем сусрету. И поново погодио, и то на атипичан начин – ударцем главом.

После прекида и гужве која се створила и неколико одбијених лопти, Одзво је главом оиграо у срце казненог простора домаћина. А тамо је најприсебнији био Азмун и трзајем глаом погодио доњи угао гола Урала. Ирански репрезентативац почео је да исплаћује 12.000.000 евра колико је Зенит уложио у његову куповину.

Некадашњи капитен репрезентације Русије чинио је штоперски тандем са Ракциким, док је, примера ради, Мамана остао на клупи. Баш као и Краневитер. Докз да Зенит има широк кадар који ће бити највећи фаворит за титулу.

Међутим, гости нису блистали. Одлучили су се да играју врло рационално, да добром поставком прво чувају свој гол. Отуда Урал није имао много шанси.

Да је из Лондона, па да се разуме, али из Туле, па још у Грозном... Лука Ђорђевић за катастрофу ЦСКА! Арсенал узео меру кандидату за титулу – 2:0.

У претходном првенству главе му је дошао Горан Чаушић, а у овом још један фудбалера са наших простора, Лука Ђорђевић. Нападач Зенита, до краја сезоне на позајмици у Арсеналу из Туле, израстао је у кључну фигуру дуела 18. кола руске Премијер лиге, јер је баш његовим голом најављено обарање на обе плећке великог фаворита из Мосвке, ЦСКА – 2:0.

Почетком другог полувремена стасити Црногорац је испратио контру номиналног домаћина и сачекао одбитак који је на пречку послао Еван Кангва и кроз ноге матирао искусног Игора Акинфејева. Његов шести гол ове сезоне, четврти у првенству, довољан да се Арсенал из несигурне помери ка безнедној зони, пошто је пред крај и нападач из Замбије погодио, баш после продора Ђорђевића по десном боку и правовремене асистенције.

На тај начин их успори у борби за титулу. Тим Виктора Гончаренка био је сјајан у припремном пеироду, на девет контролних утакмица остварио седам победа и реми, међутим, кад је било далеко важније спотакао се и није успе да узме ни бод у Грозном, где се меч играо, јер терен у Тули није био у одговарајућем стању на почетку пролећног дела сезоне.

Био је ово први првенствени пораз ЦСКА у гостима још од 10. децембра 2017, у том низу било је 13 ривала, али Арсенал – са Луком Ђорђевићем, а без Огњена Ожеговића, који је меч преседео на клупи – био је превелики залогај. Ово значи и да шампионске амбиције великана из Москве губе смисао, јер му је Зенит побегао на седам бодова.

Локомотива и Крила Совјетов одиграли су узбудљив меч, уз четири поготка, по два на обе стране, али и по црвени картон - 2:2. Голове за домаћи састав постигао је Антон Миранчук у 23. и 65. минуту, док су Ананидзе и Шејдаев одговорили головима у 19. и 69. минуту.

РУСИЈА 1 - 18. КОЛО: 

Петак

Оренбург - Анжи 0:1 (0:0)
/Кулик 58/

Субота

Урал - Зенит 0:1 (0:0)
/Азмун 41/

Арсенал Тула - ЦСКА 2:0 (0:0)
/Ђорђевић 48, Кангва 88/

Локомотива Москва - Крила Совјетов 2:2 (1:1)
/Миранчук 23, 65 – Ананидзе 19, Шејдаев 69/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар