RUS: Tako se isplaćuje 12.000.000 evra! Puk'o CSKA!

Iranski Mesi bije i glavom! Zenit slavio na gostovanju Uralu – 1:0.  Da je iz Londona, pa da se razume, ali iz Tule, pa još u Groznom. . . Luka Đorđević za katastrofu CSKA! Arsenal uzeo meru kandidatu za titulu – 2:0.

Fudbal 02.03.2019 | 18:50
RUS: Tako se isplaćuje 12.000.000 evra! Puk'o CSKA!
Šampionska zvona i dalje odjekuju Sankt Peterburgom! Zenit je opstao na liderskoj poziciji, pošto je kao gost slavio protiv Urala – 1:0.

Pregršt razloga za zadovoljstvo imaće trener tima iz Sankt Peterburga Sergej Semak. Ponovo je Sardar Azmun pokazao da će biti kapitalno pojačanje za tim koji juri titulu prvaka Rusije. Odličnu formu iranski Mesi je demonstirao i u današnjem susretu. I ponovo pogodio, i to na atipičan način – udarcem glavom.

Posle prekida i gužve koja se stvorila i nekoliko odbijenih lopti, Odzvo je glavom oigrao u srce kaznenog prostora domaćina. A tamo je najprisebniji bio Azmun i trzajem glaom pogodio donji ugao gola Urala. Iranski reprezentativac počeo je da isplaćuje 12.000.000 evra koliko je Zenit uložio u njegovu kupovinu.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Rusije činio je štoperski tandem sa Rakcikim, dok je, primera radi, Mamana ostao na klupi. Baš kao i Kraneviter. Dokz da Zenit ima širok kadar koji će biti najveći favorit za titulu.

Međutim, gosti nisu blistali. Odlučili su se da igraju vrlo racionalno, da dobrom postavkom prvo čuvaju svoj gol. Otuda Ural nije imao mnogo šansi.

Da je iz Londona, pa da se razume, ali iz Tule, pa još u Groznom... Luka Đorđević za katastrofu CSKA! Arsenal uzeo meru kandidatu za titulu – 2:0.

U prethodnom prvenstvu glave mu je došao Goran Čaušić, a u ovom još jedan fudbalera sa naših prostora, Luka Đorđević. Napadač Zenita, do kraja sezone na pozajmici u Arsenalu iz Tule, izrastao je u ključnu figuru duela 18. kola ruske Premijer lige, jer je baš njegovim golom najavljeno obaranje na obe plećke velikog favorita iz Mosvke, CSKA – 2:0.

Početkom drugog poluvremena stasiti Crnogorac je ispratio kontru nominalnog domaćina i sačekao odbitak koji je na prečku poslao Evan Kangva i kroz noge matirao iskusnog Igora Akinfejeva. Njegov šesti gol ove sezone, četvrti u prvenstvu, dovoljan da se Arsenal iz nesigurne pomeri ka beznednoj zoni, pošto je pred kraj i napadač iz Zambije pogodio, baš posle prodora Đorđevića po desnom boku i pravovremene asistencije.

Na taj način ih uspori u borbi za titulu. Tim Viktora Gončarenka bio je sjajan u pripremnom peirodu, na devet kontrolnih utakmica ostvario sedam pobeda i remi, međutim, kad je bilo daleko važnije spotakao se i nije uspe da uzme ni bod u Groznom, gde se meč igrao, jer teren u Tuli nije bio u odgovarajućem stanju na početku prolećnog dela sezone.

Bio je ovo prvi prvenstveni poraz CSKA u gostima još od 10. decembra 2017, u tom nizu bilo je 13 rivala, ali Arsenal – sa Lukom Đorđevićem, a bez Ognjena Ožegovića, koji je meč presedeo na klupi – bio je preveliki zalogaj. Ovo znači i da šampionske ambicije velikana iz Moskve gube smisao, jer mu je Zenit pobegao na sedam bodova.

Lokomotiva i Krila Sovjetov odigrali su uzbudljiv meč, uz četiri pogotka, po dva na obe strane, ali i po crveni karton - 2:2. Golove za domaći sastav postigao je Anton Mirančuk u 23. i 65. minutu, dok su Ananidze i Šejdaev odgovorili golovima u 19. i 69. minutu.

RUSIJA 1 - 18. KOLO: 

Petak

Orenburg - Anži 0:1 (0:0)
/Kulik 58/

Subota

Ural - Zenit 0:1 (0:0)
/Azmun 41/

Arsenal Tula - CSKA 2:0 (0:0)
/Đorđević 48, Kangva 88/

Lokomotiva Moskva - Krila Sovjetov 2:2 (1:1)
/Mirančuk 23, 65 – Ananidze 19, Šejdaev 69/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar