Видео - Чудо Божје, 19 одбрана Бојана Шаранова!

И шанса за Лигу Европе!Српски голман тема седмице у фудбалској Грчкој.

Фудбал 05.03.2019 | 14:00
Видео - Чудо Божје, 19 одбрана Бојана Шаранова!
Грчка очима не верује. Малена Ламија, клуб из истоименог града са само 75.000 становника, приредила је  сензацију и из Купа елиминисала велики Олимпијакос. Вест значајна сама по себи добија на вредности ако се зна да је архитекта успеха био Србин – Бојан Шаранов.

Сјајно је бранио некадашњи репрезентативни голман Србије на „Карискакису“, а магичну ноћу, за коју сам каже да му је једна од најдражих у каријери, употпунио је одбрањеним једанаестерцом Константиносу Фортунису у 86. минуту реванша.

„Чудо Божје“, у две речи за МОЗЗАРТ Спорт описује Шаранов дешавања последњег дана фебруара, кад је после 3:3 у првом мечу четвртфинала Ламија славила у Атини 1:0. „После ове утакмице схватио сам да је у фудбалу све могуће“.



Гол одлуке дело је Ђоана Томаса у 52. минуту, међутим, слава припада бившем чувару мреже ОФК Београда, Партизана, Макабија из Хаифе, Карабага...   

„Званична статистика избројала је 19 удараца на наш гол. Не знам шта друго да кажем осим да се овако нешто дешава, вероватно, само једном у каријери. Потрефило се да баш све одбраним, јер кад те крене онда не стаје. После 3:3 на нашем стадину отишли смо у Пиреј малтене да „погинемо“, знали смо да ће претити са свих страна, да ће Олимпијакос притиснути, јер је испао из Лиге Европе, у првенству заостаје много за ПАОК-ом, куп му је био једино место да „извади“ сезону, али нисмо се дали“.

Осим Шаранова, велике заслуге за успех Ламије иду заменику капитена Марку Блажићу, редовном у везном реду, као и бившем Звездином детету Лазару Романићу, који је шансу добио у другом полувремену.

„Није помогло Олију ни што је судија мало „навлачио“. После 23 године у којима су црвено-бели узимали или првенство и  куп, дошло је изгледа време да не узму ништа. Између осталог захваљујући нама. Чак 45 минута остали смо у свлачионици, због нереда на трибинама“.

И живот Бојана Шаранова у само два дана се окренуо наглавачке. У позитивном смислу. Медији се утркују у похвалама, саиграчи тапшу по рамену, можда га партија са „Караискакиса“, где је мало који голман успео да остане несавладан, вине у неки јачи клуб.

„Лудница! Велики број наслова, што у штампаним, што у електронским медијима. Знају људи да цене оно што сам направио. И мени је драго што сам се руководиоцима и стручном штабу баш овом партијом одужио на поверењу. Ово ми је вероватно најбољи меч у каријери, јер кад одеш на ноге Олимпијакосу, то је као кад неки клуб из унутрашњости Србије стигне на мегдан Партизану или Звезди. И све те хоће“.

Ово му је други мандат у Грчкој. Претходно је 2015. носио дрес Ерготелиса.

„Лепо ми је било на Криту: море, топао ваздух, пријатни људи, оставила је Грчка сјајан утисак на мене и можда је тај први боравак одлучујуће утицао да пролетос прихватим понуду Ламије. Лига одговара дефанзивним играчима, самим тим и голманима, сјајно сам се снашао, али ми уговор истиче за два месеца, па су ове одбране дошле у савршеном тренутку, да се можда по окончану сезоне отиснем у неки јачи клуб“.

Како је кренуло, дотад можда и освоји трофеј.

„Ламија је млад клуб, али је председник амбициозан. Кад се погледа како је формирана екипа није баш случајно што смо довде стигли. Има бивших играча Панатинаикоса, Селте, Динама из Кијева, фудбалера који су играли на озбиљном нивоу. Циљ је да на крају првенства будемо у првих десет, а ако уђемо у финале Купа онда смо сто посто и у Лиги Европе, наредне сезоне. Наравно, под условом да други финалиста буде АЕК или ПАОК“, закључио је Бојан Шаранов, једна од тема седмице у спортској Грчкој.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар