Video - Čudo Božje, 19 odbrana Bojana Šaranova!

I šansa za Ligu Evrope!Srpski golman tema sedmice u fudbalskoj Grčkoj.

Fudbal 05.03.2019 | 14:00
Video - Čudo Božje, 19 odbrana Bojana Šaranova!
Grčka očima ne veruje. Malena Lamija, klub iz istoimenog grada sa samo 75.000 stanovnika, priredila je  senzaciju i iz Kupa eliminisala veliki Olimpijakos. Vest značajna sama po sebi dobija na vrednosti ako se zna da je arhitekta uspeha bio Srbin – Bojan Šaranov.

Sjajno je branio nekadašnji reprezentativni golman Srbije na „Kariskakisu“, a magičnu noću, za koju sam kaže da mu je jedna od najdražih u karijeri, upotpunio je odbranjenim jedanaestercom Konstantinosu Fortunisu u 86. minutu revanša.

„Čudo Božje“, u dve reči za MOZZART Sport opisuje Šaranov dešavanja poslednjeg dana februara, kad je posle 3:3 u prvom meču četvrtfinala Lamija slavila u Atini 1:0. „Posle ove utakmice shvatio sam da je u fudbalu sve moguće“.



Gol odluke delo je Đoana Tomasa u 52. minutu, međutim, slava pripada bivšem čuvaru mreže OFK Beograda, Partizana, Makabija iz Haife, Karabaga...   

„Zvanična statistika izbrojala je 19 udaraca na naš gol. Ne znam šta drugo da kažem osim da se ovako nešto dešava, verovatno, samo jednom u karijeri. Potrefilo se da baš sve odbranim, jer kad te krene onda ne staje. Posle 3:3 na našem stadinu otišli smo u Pirej maltene da „poginemo“, znali smo da će pretiti sa svih strana, da će Olimpijakos pritisnuti, jer je ispao iz Lige Evrope, u prvenstvu zaostaje mnogo za PAOK-om, kup mu je bio jedino mesto da „izvadi“ sezonu, ali nismo se dali“.

Osim Šaranova, velike zasluge za uspeh Lamije idu zameniku kapitena Marku Blažiću, redovnom u veznom redu, kao i bivšem Zvezdinom detetu Lazaru Romaniću, koji je šansu dobio u drugom poluvremenu.

„Nije pomoglo Oliju ni što je sudija malo „navlačio“. Posle 23 godine u kojima su crveno-beli uzimali ili prvenstvo i  kup, došlo je izgleda vreme da ne uzmu ništa. Između ostalog zahvaljujući nama. Čak 45 minuta ostali smo u svlačionici, zbog nereda na tribinama“.

I život Bojana Šaranova u samo dva dana se okrenuo naglavačke. U pozitivnom smislu. Mediji se utrkuju u pohvalama, saigrači tapšu po ramenu, možda ga partija sa „Karaiskakisa“, gde je malo koji golman uspeo da ostane nesavladan, vine u neki jači klub.

„Ludnica! Veliki broj naslova, što u štampanim, što u elektronskim medijima. Znaju ljudi da cene ono što sam napravio. I meni je drago što sam se rukovodiocima i stručnom štabu baš ovom partijom odužio na poverenju. Ovo mi je verovatno najbolji meč u karijeri, jer kad odeš na noge Olimpijakosu, to je kao kad neki klub iz unutrašnjosti Srbije stigne na megdan Partizanu ili Zvezdi. I sve te hoće“.

Ovo mu je drugi mandat u Grčkoj. Prethodno je 2015. nosio dres Ergotelisa.

„Lepo mi je bilo na Kritu: more, topao vazduh, prijatni ljudi, ostavila je Grčka sjajan utisak na mene i možda je taj prvi boravak odlučujuće uticao da proletos prihvatim ponudu Lamije. Liga odgovara defanzivnim igračima, samim tim i golmanima, sjajno sam se snašao, ali mi ugovor ističe za dva meseca, pa su ove odbrane došle u savršenom trenutku, da se možda po okončanu sezone otisnem u neki jači klub“.

Kako je krenulo, dotad možda i osvoji trofej.

„Lamija je mlad klub, ali je predsednik ambiciozan. Kad se pogleda kako je formirana ekipa nije baš slučajno što smo dovde stigli. Ima bivših igrača Panatinaikosa, Selte, Dinama iz Kijeva, fudbalera koji su igrali na ozbiljnom nivou. Cilj je da na kraju prvenstva budemo u prvih deset, a ako uđemo u finale Kupa onda smo sto posto i u Ligi Evrope, naredne sezone. Naravno, pod uslovom da drugi finalista bude AEK ili PAOK“, zaključio je Bojan Šaranov, jedna od tema sedmice u sportskoj Grčkoj.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar