ЕП: Срећно, Ивана!

Српска атлетичарка иде на историјски "хет-трик"!

Остали спортови 02.03.2019 | 19:00
ЕП: Срећно, Ивана!
Двострука узастопна дворанска првакиња Европе "поскочила" је у финале.

Ивана Шпановић вратиће се на залетиште у недељу у 19 часова када ће улог бити много већи - друга одбрана злата у финалу у скока у даљ.

Друга представница Србије, Милица Гардашевић није успела да обезбеди место међу осам најбољих. Она је у квалификацијама заузела 11. место скоком од 6,41.

Наша најбоља атлетичарка скочила је 6,79 из прве у квалификацијама, што је било за 14 центиметара преко норме, па се више није враћала на стазу, већ је чувала енергију и концентрацију за велико финале у ком ће покушати други пут да одбрани нслов шампионке континента.

"Драго ми је да сам квалификациону норму решила у првом скоку. Осећам се спремно, не мислим да ће бити лако у финалу, али то ме само додатно мотивише и оно што могу да обећам је да ћу као и увек пружити свој максимум", рекла је Шпановићева, преноси Атлетски савез Србије.

Ова 28-годишња Зрењанинка прво дворанско злато са ЕП освојила је у "О2 арени" у Прагу 2015. године, када је уз нови национални рекорд 6,98 поразила Состен Могенару из Немачке (6,83) и Флорентину Маринку из Румуније (6,79). 

Две године касније у "Арени" у Београду, Ивана је летела до 7,24 што је, наравно, био нови национални рекорд, с тим да је овог пута делила постоље са Лорен Јуџин из Британије (6,97) и Клаудијом Зелман-Рат из Немачке (6,94).

Овог марта у Шкотској, Ивана ће "хет-трик" покушати да оствари као званична светска дворанска првакиња, јер је пре годину дана у Бирмингему скоком од 6,96 у финалу поразила Бритни Рис из САД (6,89) и Могенару (6,85) па се после бронзе у Сопоту 2014. и сребра у Портланду 2016, домогла и светског злата.

Срећно, Ивана!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар