EP: Srećno, Ivana!

Srpska atletičarka ide na istorijski "het-trik"!

Ostali sportovi 02.03.2019 | 19:00
EP: Srećno, Ivana!
Dvostruka uzastopna dvoranska prvakinja Evrope "poskočila" je u finale.

Ivana Španović vratiće se na zaletište u nedelju u 19 časova kada će ulog biti mnogo veći - druga odbrana zlata u finalu u skoka u dalj.

Druga predstavnica Srbije, Milica Gardašević nije uspela da obezbedi mesto među osam najboljih. Ona je u kvalifikacijama zauzela 11. mesto skokom od 6,41.

Naša najbolja atletičarka skočila je 6,79 iz prve u kvalifikacijama, što je bilo za 14 centimetara preko norme, pa se više nije vraćala na stazu, već je čuvala energiju i koncentraciju za veliko finale u kom će pokušati drugi put da odbrani nslov šampionke kontinenta.

"Drago mi je da sam kvalifikacionu normu rešila u prvom skoku. Osećam se spremno, ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću kao i uvek pružiti svoj maksimum", rekla je Španovićeva, prenosi Atletski savez Srbije.

Ova 28-godišnja Zrenjaninka prvo dvoransko zlato sa EP osvojila je u "O2 areni" u Pragu 2015. godine, kada je uz novi nacionalni rekord 6,98 porazila Sosten Mogenaru iz Nemačke (6,83) i Florentinu Marinku iz Rumunije (6,79). 

Dve godine kasnije u "Areni" u Beogradu, Ivana je letela do 7,24 što je, naravno, bio novi nacionalni rekord, s tim da je ovog puta delila postolje sa Loren Judžin iz Britanije (6,97) i Klaudijom Zelman-Rat iz Nemačke (6,94).

Ovog marta u Škotskoj, Ivana će "het-trik" pokušati da ostvari kao zvanična svetska dvoranska prvakinja, jer je pre godinu dana u Birmingemu skokom od 6,96 u finalu porazila Britni Ris iz SAD (6,89) i Mogenaru (6,85) pa se posle bronze u Sopotu 2014. i srebra u Portlandu 2016, domogla i svetskog zlata.

Srećno, Ivana!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar