Можда је луд, али је у финалу!

Кирјос у Акапулку савладао Изнера те га чека борба за пехар са Зверевим.

Тенис 02.03.2019 | 13:30
Можда је луд, али је у финалу!
Ник Кирјос је још једном показао раскошан таленат и невероватну упорност славивши у полуфиналу АТП 500 турнира у Акапулку (тврда подлога на отвореном, 1.780.060 $).

Пред њим је након велике борбе дуге два сата и 22 минута пао Џон Изнер пошто је чудак из Канбере славио са 2:1, по сетовима 7:5, 5:7 и 7:6 (7). Аустралијанац, који овај пут није имао проблема ни са публиком, ни са противником, је у мексичком летовалишту нанизао три бивша и садашња Топ 10 играча, пошто је пре Американца био бољи од Рафаела Надала и Стена Вавринке.

Његов противник у борби за титулу биће Александер Зверев који је очекивано тријумфовао над мало познатим Британцем Камероном Норијем са 2.0, по сетовима 7:6 (0) и 6:3. Треба очекивати вечерас фанатастичан сусрета два момка која имају квалитет да буду први на свету. Тренутно је 3-3 у међусобним окршајима, што додатно подгрева атмосферу. Занимљиво је да су свих шест пута играли у условима веома сличним као у Акапулку (тврда подлога на отвореном), те је сасвим јасно да су им снаге прилично изједначене. На последња два одмеравања славио је Немац, те је због тога благи фаворит. Али, овде се више треба ослонити при клађењу на плус гемове, тај-брејк, три сета...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар