Држава ће заштити свој народ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је циљ Србије да се на Косову и Метохији сачува мир и стабилност, али да ће држава имати довољно снаге да сачува своју земљу и одбрани свој народ, уколико на то буде натјерана.

Србија 02.03.2019 | 09:38
Држава ће заштити свој народ
"Немамо довољно деце за сукобе. Ако можемо да чувамо мир, то треба да урадимо, али ако будемо натерани на било шта, имаћемо довољно снаге да своју земљу сачувамо. Ми се не јуначимо и никоме не претимо", рекао је Вучић за РТС.

Вучић је истакао да би излазак Срба из косовских институција, што су му недавно предложили представнци косовских Срба, био крајња мјера, јер у том случају Приштина не би била једина одговорна страна за цијели свијет.

"Ми своју позицију у свету држимо добро, ако изађемо из институција они ће рећи да ни Београд не поштује Бриселске споразуме", рекао је Вучић.

Он је додао да би у том случају било јасно да све што се радило деценијама у постизању мира не постоји и да је отворено "бојно поље" и питање је "ко ће први".

Вучић сматра да би требало сачекати 45 дана за ту одлуку како би се видјело шта ће Албанци да ураде са таксама и да се тек онда хладне главе доносе некакве мјере.

Предсједник Србије рекао је да је био изненађен иницијативом и апсолутним јединством Срба са југа и сјевера Космета.

На питање да ли истиче вријеме за договор са Приштином, Вучић је рекао да он неће потписати независност Косова и поновио да је потребно да се укину таксе како би се дијалог наставио.

"Не знам шта значи да време истиче. Слушао сам да имамо рок, нема никаквих рокова, али што време одмиче, наши односи су све лошији и то представља све већи проблем", рекао је Вучић.

Он да не мисли да Приштина има безрезервну подршку Њамачке, али вјерује да имају подршку.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пик

02.03.2019 08:43

Да се спремамо опет ћемо исценирати сукоб и упасти на Косово. Браво болесниче, шта браниш Косово смо давно изгубили, само лажеш свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац

02.03.2019 09:19

Ово је иста прича из Републике Српске Крајине, Кореница, Западна Славонија... Боље би било да шути, тамо нама више Срба....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дррр мррр

02.03.2019 09:39

Ваљда иде обрнуто манипулатору народ це застити своју дрзаву а не дрзава народ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

02.03.2019 14:12

Он је "паметан",мисли да је он држава и да је он у њој Бог а већина заспалог народа исто мисли и шта онда очекивати.

Name

патолоски лазов

02.03.2019 09:42

Гдје год су овај и њ политицки отац бранили Србе, њих висе нема на тим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снацкy

02.03.2019 09:56

Ја стварно не знам кога овај фарба више.Знамо сви да је Косово изгубљено...Чему све те лажи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

02.03.2019 10:46

Ријеке српског народа шетају четвртком, петком и суботом, у око 100 градова и мјеста Србије. Ајмо и ми против Додика, помозимо промјене са Станивуковићем. Шетајте и демонстрирајте у Бијељини, Добоју у селима, било гдје. "МИ или ОН", јадна је демократија гдје ово "ОН" сви знамо тко је тај ЛИК. Улица, улица и улица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

02.03.2019 11:04

Као кокоши смо...Исфрустрирани кријемо се иза таблета и придодајемо коментаришући што знамо и не. Какави су политичари - нисмо ни ми бољи - па ми смо их бирали. Женетине једне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

како

03.03.2019 08:42

Као крајину,исти сценарио након толико година,људи одустаните не брните нас више ако Бога знате,гдје год прсте уплетете кеса је у рукама и хладно огњиште,престаните радити Бог вам дао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија и блеф

03.03.2019 13:00

Поред министара Стефановића, Дачића, Вулина..., председник Вучић може бити миран и спокојан. У свако доба дана и ноћи, свуда и на сваком мјесту, они су спремни да скоче на ноге и сваком у лице одлучно одбрусе и запријете. Ни портпароли ни портпаролке, ни разглас, ни мегафони њима нису потребни.

ОДГОВОРИТЕ