Država će zaštiti svoj narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je cilj Srbije da se na Кosovu i Metohiji sačuva mir i stabilnost, ali da će država imati dovoljno snage da sačuva svoju zemlju i odbrani svoj narod, ukoliko na to bude natjerana.

Srbija 02.03.2019 | 09:38
Država će zaštiti svoj narod
"Nemamo dovoljno dece za sukobe. Ako možemo da čuvamo mir, to treba da uradimo, ali ako budemo naterani na bilo šta, imaćemo dovoljno snage da svoju zemlju sačuvamo. Mi se ne junačimo i nikome ne pretimo", rekao je Vučić za RTS.

Vučić je istakao da bi izlazak Srba iz kosovskih institucija, što su mu nedavno predložili predstavnci kosovskih Srba, bio krajnja mjera, jer u tom slučaju Priština ne bi bila jedina odgovorna strana za cijeli svijet.

"Mi svoju poziciju u svetu držimo dobro, ako izađemo iz institucija oni će reći da ni Beograd ne poštuje Briselske sporazume", rekao je Vučić.

On je dodao da bi u tom slučaju bilo jasno da sve što se radilo decenijama u postizanju mira ne postoji i da je otvoreno "bojno polje" i pitanje je "ko će prvi".

Vučić smatra da bi trebalo sačekati 45 dana za tu odluku kako bi se vidjelo šta će Albanci da urade sa taksama i da se tek onda hladne glave donose nekakve mjere.

Predsjednik Srbije rekao je da je bio iznenađen inicijativom i apsolutnim jedinstvom Srba sa juga i sjevera Кosmeta.

Na pitanje da li ističe vrijeme za dogovor sa Prištinom, Vučić je rekao da on neće potpisati nezavisnost Кosova i ponovio da je potrebno da se ukinu takse kako bi se dijalog nastavio.

"Ne znam šta znači da vreme ističe. Slušao sam da imamo rok, nema nikakvih rokova, ali što vreme odmiče, naši odnosi su sve lošiji i to predstavlja sve veći problem", rekao je Vučić.

On da ne misli da Priština ima bezrezervnu podršku Njamačke, ali vjeruje da imaju podršku.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pik

02.03.2019 08:43

Da se spremamo opet ćemo iscenirati sukob i upasti na Kosovo. Bravo bolesniče, šta braniš Kosovo smo davno izgubili, samo lažeš svoj narod.

ODGOVORITE
Name

Poznavalac

02.03.2019 09:19

Ovo je ista priča iz Republike Srpske Krajine, Korenica, Zapadna Slavonija... Bolje bi bilo da šuti, tamo nama više Srba....

ODGOVORITE
Name

drrr mrrr

02.03.2019 09:39

Valjda ide obrnuto manipulatoru narod ce zastiti svoju drzavu a ne drzava narod,

ODGOVORITE
Name

Рашо

02.03.2019 14:12

Он је "паметан",мисли да је он држава и да је он у њој Бог a већина заспалог народа исто мисли и шта онда очекивати.

Name

patoloski lazov

02.03.2019 09:42

Gdje god su ovaj i nj politicki otac branili Srbe, njih vise nema na tim prostorima.

ODGOVORITE
Name

Snacky

02.03.2019 09:56

Ja stvarno ne znam koga ovaj farba više.Znamo svi da je Kosovo izgubljeno...Čemu sve te laži

ODGOVORITE
Name

Đorđe

02.03.2019 10:46

Rijeke srpskog naroda šetaju četvrtkom, petkom i subotom, u oko 100 gradova i mjesta Srbije. Ajmo i mi protiv Dodika, pomozimo promjene sa Stanivukovićem. Šetajte i demonstrirajte u Bijeljini, Doboju u selima, bilo gdje. "MI ili ON", jadna je demokratija gdje ovo "ON" svi znamo tko je taj LIK. Ulica, ulica i ulica...

ODGOVORITE
Name

Босанац

02.03.2019 11:04

Као кокоши смо...Исфрустрирани кријемо се иза таблета и придодајемо коментаришући што знамо и не. Какави су политичари - нисмо ни ми бољи - па ми смо их бирали. Женетине једне!

ODGOVORITE
Name

kako

03.03.2019 08:42

Kao krajinu,isti scenario nakon toliko godina,ljudi odustanite ne brnite nas više ako Boga znate,gdje god prste upletete kesa je u rukama i hladno ognjište,prestanite raditi Bog vam dao.

ODGOVORITE
Name

Demagogija i blef

03.03.2019 13:00

Pored ministara Stefanovića, Dačića, Vulina..., predsednik Vučić može biti miran i spokojan. U svako doba dana i noći, svuda i na svakom mjestu, oni su spremni da skoče na noge i svakom u lice odlučno odbruse i zaprijete. Ni portparoli ni portparolke, ni razglas, ni megafoni njima nisu potrebni.

ODGOVORITE