ШПА: Стуани демолирао Ваљекас!

Рајови кампањци у минус фази пред Камп Ноу! Ђирона славила са 2:0.  Ђирона нанела Ваљекану пети пораз заредом! Фудбалери Ђироне славили су на гостовању Рајо Ваљекану у уводном меу 26. кола шпанске ЛаЛиге победом од 2:0.  Код Рајо Ваљекана нема средине. . .  Мадриђани након серије одличних резултата у јануару, поново запали у велику кризу.

Фудбал 01.03.2019 | 23:20
ШПА: Стуани демолирао Ваљекас!
Ваљекано је доживео пети пораз заредом и остао претпоследњи на табели, док је Ђирона освојила седми бод у последња три меча и учврстила своју позицију на средини.

Стрелац оба гола у победи гостију био је Карлос Стуани. Он је прво затресао мрежу Ваљекана у 30. минуту, да би у 85. потврдио победу своје екипе и осигурао три бода.

Да ствар буде гора по домаћина, Абдулаје Ба је добио директан црвени картон у 60. минуту па неће моћи да помогне свом тиму у наредној утакмици. 

Као и много пута, јунак гостију из Каталоније био је њихов најбољи стрелац, репрезентативац Уругваја Кристијан Стуани.

Он је затресао мрежу Раја у 30. минуту, а коначан резултат поставио пет минута пре краја, када је његов тим увелико имао играча више.

Рајо се после сензационалне серије добрих резултата у јануару (четири победе и један реми), опет налази "у каналу". Изгубили су црвено-бели пет утакмица заредом, а најгоре по њих је то што им распоред у том периоду није био превише тежак.

Тек треба да играју са Барселоном, Бетисом, Валенсијом, Севиљом, Реалом... а кроз два кола и да гостују Виљареалу, који им је директан конкурент у борби за опстанак.

Сујеверни би рекли: пробио је малер, мада Кристијан Стуани није дуго ни био на тој коти од 13 постигнутих голова. Превише је он добар играч да би зависио од среће, а какав голгетерски њу има демонстрирао је и у вечерашњем мечу 26. кола Примере у којем је демолирао Рајо Ваљекано за Ђирониних 2:0.

Стуани не само да је постигао оба гола, 14. и 15. његов у сезони, већ је и изнудио црвени картон Абдулајеа Баа, који није могао да истрпи да је препустио лопту противничком нападачу, па га је повлачењем за дрес оборио као последњи играч одбране. Судија Сантјаго Хаиме није имао дилему, па је Рајо последњих пола сата играо са десеторицом на терену, а и док су били бројчано поравнати није успевао да науди гостима. Као последица и тај други Стуанијев гол и Ђирона у сигурним водама након што је у протекла три кола освојила седам од могућих девет бодова.

Џаба Рају два дана одмора више од Ђироне – пети пораз у црној серији. А у следећем колу Барселона на стадиону Камп Ноу. Како сада далеко изгледа онај јануарски низ када је Рајо испустио само два бода у пет кола. Класични кампањци, а такви обично не пролазе најбоље.

ПРИМЕРА - 26. коло:

Петак

Рајо Ваљекано - Ђирона 0:2 (0:1)
/Стуани 30, 85/

субота:

13.00 Еспањол – Ваљадолид
16.15 Виљареал – Алавес
18.30 Уеска – Севиља
20.45 Реал Мадрид – Барселона

недеља:

12.00 Еибар – Селта Виго
16.15 Бетис – Хетафе
18.30 Реал Сосиједад – Атлетико Мадрид
20.45 Валенсија – Атлетик Билбао

понедељак:

21.00 Леганес – Леванте

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар