ŠPA: Stuani demolirao Valjekas!

Rajovi kampanjci u minus fazi pred Kamp Nou! Đirona slavila sa 2:0.  Đirona nanela Valjekanu peti poraz zaredom! Fudbaleri Đirone slavili su na gostovanju Rajo Valjekanu u uvodnom meu 26. kola španske LaLige pobedom od 2:0.  Kod Rajo Valjekana nema sredine. . .  Madriđani nakon serije odličnih rezultata u januaru, ponovo zapali u veliku krizu.

Fudbal 01.03.2019 | 23:20
ŠPA: Stuani demolirao Valjekas!
Valjekano je doživeo peti poraz zaredom i ostao pretposlednji na tabeli, dok je Đirona osvojila sedmi bod u poslednja tri meča i učvrstila svoju poziciju na sredini.

Strelac oba gola u pobedi gostiju bio je Karlos Stuani. On je prvo zatresao mrežu Valjekana u 30. minutu, da bi u 85. potvrdio pobedu svoje ekipe i osigurao tri boda.

Da stvar bude gora po domaćina, Abdulaje Ba je dobio direktan crveni karton u 60. minutu pa neće moći da pomogne svom timu u narednoj utakmici. 

Kao i mnogo puta, junak gostiju iz Katalonije bio je njihov najbolji strelac, reprezentativac Urugvaja Kristijan Stuani.

On je zatresao mrežu Raja u 30. minutu, a konačan rezultat postavio pet minuta pre kraja, kada je njegov tim uveliko imao igrača više.

Rajo se posle senzacionalne serije dobrih rezultata u januaru (četiri pobede i jedan remi), opet nalazi "u kanalu". Izgubili su crveno-beli pet utakmica zaredom, a najgore po njih je to što im raspored u tom periodu nije bio previše težak.

Tek treba da igraju sa Barselonom, Betisom, Valensijom, Seviljom, Realom... a kroz dva kola i da gostuju Viljarealu, koji im je direktan konkurent u borbi za opstanak.

Sujeverni bi rekli: probio je maler, mada Kristijan Stuani nije dugo ni bio na toj koti od 13 postignutih golova. Previše je on dobar igrač da bi zavisio od sreće, a kakav golgeterski nju ima demonstrirao je i u večerašnjem meču 26. kola Primere u kojem je demolirao Rajo Valjekano za Đironinih 2:0.

Stuani ne samo da je postigao oba gola, 14. i 15. njegov u sezoni, već je i iznudio crveni karton Abdulajea Baa, koji nije mogao da istrpi da je prepustio loptu protivničkom napadaču, pa ga je povlačenjem za dres oborio kao poslednji igrač odbrane. Sudija Santjago Haime nije imao dilemu, pa je Rajo poslednjih pola sata igrao sa desetoricom na terenu, a i dok su bili brojčano poravnati nije uspevao da naudi gostima. Kao posledica i taj drugi Stuanijev gol i Đirona u sigurnim vodama nakon što je u protekla tri kola osvojila sedam od mogućih devet bodova.

Džaba Raju dva dana odmora više od Đirone – peti poraz u crnoj seriji. A u sledećem kolu Barselona na stadionu Kamp Nou. Kako sada daleko izgleda onaj januarski niz kada je Rajo ispustio samo dva boda u pet kola. Klasični kampanjci, a takvi obično ne prolaze najbolje.

PRIMERA - 26. kolo:

Petak

Rajo Valjekano - Đirona 0:2 (0:1)
/Stuani 30, 85/

subota:

13.00 Espanjol – Valjadolid
16.15 Viljareal – Alaves
18.30 Ueska – Sevilja
20.45 Real Madrid – Barselona

nedelja:

12.00 Eibar – Selta Vigo
16.15 Betis – Hetafe
18.30 Real Sosijedad – Atletiko Madrid
20.45 Valensija – Atletik Bilbao

ponedeljak:

21.00 Leganes – Levante

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar