ИТА: Пораз Интера на Сардинији након шест година!

Послије скоро шест година, Каљари је у петак увече на свом стадиону савладао милански Интер (2:1) у премијерној утакмици 26. кола Серије А.  Интер пре Каљарија: Нема проблема! Интер после Каљарија: Мука је! На Сардинији 2:1. . .

Фудбал 01.03.2019 | 23:00
ИТА: Пораз Интера на Сардинији након шест година!
Директор Ђузепе Марота изнервирао се чим је чуо Скајово питање о још једном изостанку Маура Икарија из Интеровог тима. У дану када су италијански медији још једном завртели причу о Икардијевом одласку у Јувентус...

“То су интерне ствари. не видим да има потребе да било шта поправљамо, кад неког раскола није ни било... Нисмо ни помињали продају, ни у иностранство, ни било шта друго. Не бих да будем непристојан, али молим вас промените тему“, одбрусио је Марота новинару.

И тема се променила, али тешко да ће се и ова нова допасти Мароти, јер на гостовању код Каљарија и те како се видело колико је Интер рањив. На Сардинији 2:1 за домаће и општи утисак да се Неразури муче у игри.

Да ли би нешто променило да је Икарди био у саставу? Тешко је рећи, јер вечерас реализација није била пресудан проблем. Напротив, Да није било Самира Хандановића можда би Каљари већ у првом полувремену решио питање победника, ало Словенац је по обичају био маестралан, мада није могао ништа после центаршутаЛуке Чигаринија из слободног ударца и небеског скока Луке Чепителија, који је био бржи од Ивана Перишића.

Међутим, нису Сарди ни прославили гол како треба, а Интер је већ изједначио. Раџа Најнголан је пробио по десном боку и убацио оштру лопту на прву стативу, а тамо ју је Лаутаро Мартинез сачекао и спровео поредАлесија Крања. Није Каљаријев голман имао времена да реагује.

И кад су сви помислили да ће вечерашњи меч бити само још један показатељ Каљаријеве шизофрене природе, поново центаршут са исте стране, двојица су играча на Леонарду Паволетију, али он из врло тешке ситуације хвата савршен волеј и Хандановић је могао само погледом да испрати лопту.

Очекивала се у наставку Интерова реакција, није да је није било, али нешто је вечерас недостајало Неразурима. Мало крви, мало енергије, у другом полувремену можда и тај Икарди. Јер у два наврата успели су гости из Милана да опасно запрете ривалу, али је Крањо прво зауставио Матеа Политана, а затим уз помоћ стативе и други покушај Лаутара Мартинеза.У судијској надокнади је истина и Каљари имао прилику да све заврши и пре последњег судијског звиждука. Вечерас неуобичајено лоши Милан Шкринијар је скривио пенал, али је Николо Барела тукао небу под облаке.

Каљари се само учврстио на 14. позицији на табели. Али Интер би после овог пораза могао да падне чак на пето место. Само ако Милан победи Сасуоло, а Рома добије градски дерби са Лацијем. Логична последица после само две Интерове победе у последњих седам кола. Донедавно се мислилио да треће место на табели уопште није тема. Сада Интеру поново измиче у Лигу шампиона.

Послије бурног ремија у Фиренци (3:3) у којем је Интер испустио два гола предности, нови жесток ударац доживјели су изабраници Лућана Спалетија на Сардинији и то пред наступ наредног четвртка у осмини финала Лиге Европе против "српског" Ајнтрахта.

Иако Интер на "Сардења Арени" у Каљарију није поражен од прољећа 2013. године, у петак увече су домаћи били конкретнији, опаснији и више су жељели сва три бода у премијерном сусрету 26. кола Серије А.

КАЉАРИ - ИНТЕР 2:1 (2:1)

Домаћин је у 10. минуту први креирао стопостотну шансу на "Сардења Арена" гдје је са десне стране центрирао Даријо Срна, а са седам-осам метара поред стативе шутирао Артур Јонита.

Некадашњи капитен Хрватске је неколико минута касније шутирао искоса са лијеве стране, али је голман Интера Самир Хандановић успио да укроти његов ударац.

Ништа словеначки голман није могао у 30. минуту када је након центаршута из слободњака највише скочио Лука Ћепители и погодио сами угао за вођство тима са Сардиније - 1:0.

Већ у наредном нападу, Хандановић је спријечио да Каљари удвостручи предност послије нове стопостотоне шансе, а казна за промашај Паола Фарага услиједила је у 37. минуту практично "из ничега".

Рађа Наинголан је асистирао а погодак за изједначење постигао је Лаутаро Мартинез - 1:1.

Међутим до одласка на одмор Каљари је поново стекао предност на Сардења Арени. Центрирао је Срна с десне стране, а волеј ухватио Леонардо Паволети и ухватио Хандановића на "кривој" нози.

Голман Каљарија Алесио Крањо је спасио "острвљане" у неколико наврата у другом полувремену, када су "нероазури" свим силама покушали да опет стигну до изједначења, али суу 90. минуту најбољу шансу да овјере побједе пропустили домаћи фудбалери.

И то из пенала, након што је Милан Шкрињар срушио противника, а судија Лука Банти показао на бијелу тачку. Међутим, са "креча" је високо изнад пречке шутирао Леонардо Паволети.

На срећу домаћих навијача, тај промашај није коштао Каљари губитка бодова...

Серија А, 26. коло

Каљари - Интер 2:1 (2:1)

/Ћепители 30, Паволети 43 - Мартинез 37/

Субота

Емполи - Парма (15.00)

Милан - Сасуоло (18.00)

Лацио - Рома (20.30)

Недјеља

Торино - Кјево (12.30)

Од 15.00

Ђенова - Фрозиноне

СПАЛ - Сампдорија

Удинезе - Болоња

Аталанта - Фиорентина (18.00)

Наполи - Јувентус (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 69, Наполи 56, Интер (+1) 47, Милан 45, Рома 44, Аталанта 38, Торино 38, Лацио (-1) 38, Сампдорија 36, Фиорентина 36, Сасуоло 31, Парма 29, Ђенова 29, Каљари (+1) 27, СПАЛ 23, Удинезе (-1) 22, Емполи 21, Болоња 18, Фрозиноне 16, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар