ITA: Poraz Intera na Sardiniji nakon šest godina!

Poslije skoro šest godina, Kaljari je u petak uveče na svom stadionu savladao milanski Inter (2:1) u premijernoj utakmici 26. kola Serije A.  Inter pre Kaljarija: Nema problema! Inter posle Kaljarija: Muka je! Na Sardiniji 2:1. . .

Fudbal 01.03.2019 | 23:00
ITA: Poraz Intera na Sardiniji nakon šest godina!
Direktor Đuzepe Marota iznervirao se čim je čuo Skajovo pitanje o još jednom izostanku Maura Ikarija iz Interovog tima. U danu kada su italijanski mediji još jednom zavrteli priču o Ikardijevom odlasku u Juventus...

“To su interne stvari. ne vidim da ima potrebe da bilo šta popravljamo, kad nekog raskola nije ni bilo... Nismo ni pominjali prodaju, ni u inostranstvo, ni bilo šta drugo. Ne bih da budem nepristojan, ali molim vas promenite temu“, odbrusio je Marota novinaru.

I tema se promenila, ali teško da će se i ova nova dopasti Maroti, jer na gostovanju kod Kaljarija i te kako se videlo koliko je Inter ranjiv. Na Sardiniji 2:1 za domaće i opšti utisak da se Nerazuri muče u igri.

Da li bi nešto promenilo da je Ikardi bio u sastavu? Teško je reći, jer večeras realizacija nije bila presudan problem. Naprotiv, Da nije bilo Samira Handanovića možda bi Kaljari već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, alo Slovenac je po običaju bio maestralan, mada nije mogao ništa posle centaršutaLuke Čigarinija iz slobodnog udarca i nebeskog skoka Luke Čepitelija, koji je bio brži od Ivana Perišića.

Međutim, nisu Sardi ni proslavili gol kako treba, a Inter je već izjednačio. Radža Najngolan je probio po desnom boku i ubacio oštru loptu na prvu stativu, a tamo ju je Lautaro Martinez sačekao i sproveo poredAlesija Kranja. Nije Kaljarijev golman imao vremena da reaguje.

I kad su svi pomislili da će večerašnji meč biti samo još jedan pokazatelj Kaljarijeve šizofrene prirode, ponovo centaršut sa iste strane, dvojica su igrača na Leonardu Pavoletiju, ali on iz vrlo teške situacije hvata savršen volej i Handanović je mogao samo pogledom da isprati loptu.

Očekivala se u nastavku Interova reakcija, nije da je nije bilo, ali nešto je večeras nedostajalo Nerazurima. Malo krvi, malo energije, u drugom poluvremenu možda i taj Ikardi. Jer u dva navrata uspeli su gosti iz Milana da opasno zaprete rivalu, ali je Kranjo prvo zaustavio Matea Politana, a zatim uz pomoć stative i drugi pokušaj Lautara Martineza.U sudijskoj nadoknadi je istina i Kaljari imao priliku da sve završi i pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Večeras neuobičajeno loši Milan Škrinijar je skrivio penal, ali je Nikolo Barela tukao nebu pod oblake.

Kaljari se samo učvrstio na 14. poziciji na tabeli. Ali Inter bi posle ovog poraza mogao da padne čak na peto mesto. Samo ako Milan pobedi Sasuolo, a Roma dobije gradski derbi sa Lacijem. Logična posledica posle samo dve Interove pobede u poslednjih sedam kola. Donedavno se mislilio da treće mesto na tabeli uopšte nije tema. Sada Interu ponovo izmiče u Ligu šampiona.

Poslije burnog remija u Firenci (3:3) u kojem je Inter ispustio dva gola prednosti, novi žestok udarac doživjeli su izabranici Lućana Spaletija na Sardiniji i to pred nastup narednog četvrtka u osmini finala Lige Evrope protiv "srpskog" Ajntrahta.

Iako Inter na "Sardenja Areni" u Kaljariju nije poražen od proljeća 2013. godine, u petak uveče su domaći bili konkretniji, opasniji i više su željeli sva tri boda u premijernom susretu 26. kola Serije A.

KALJARI - INTER 2:1 (2:1)

Domaćin je u 10. minutu prvi kreirao stopostotnu šansu na "Sardenja Arena" gdje je sa desne strane centrirao Darijo Srna, a sa sedam-osam metara pored stative šutirao Artur Jonita.

Nekadašnji kapiten Hrvatske je nekoliko minuta kasnije šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je golman Intera Samir Handanović uspio da ukroti njegov udarac.

Ništa slovenački golman nije mogao u 30. minutu kada je nakon centaršuta iz slobodnjaka najviše skočio Luka Ćepiteli i pogodio sami ugao za vođstvo tima sa Sardinije - 1:0.

Već u narednom napadu, Handanović je spriječio da Kaljari udvostruči prednost poslije nove stopostotone šanse, a kazna za promašaj Paola Faraga uslijedila je u 37. minutu praktično "iz ničega".

Rađa Naingolan je asistirao a pogodak za izjednačenje postigao je Lautaro Martinez - 1:1.

Međutim do odlaska na odmor Kaljari je ponovo stekao prednost na Sardenja Areni. Centrirao je Srna s desne strane, a volej uhvatio Leonardo Pavoleti i uhvatio Handanovića na "krivoj" nozi.

Golman Kaljarija Alesio Kranjo je spasio "ostrvljane" u nekoliko navrata u drugom poluvremenu, kada su "neroazuri" svim silama pokušali da opet stignu do izjednačenja, ali suu 90. minutu najbolju šansu da ovjere pobjede propustili domaći fudbaleri.

I to iz penala, nakon što je Milan Škrinjar srušio protivnika, a sudija Luka Banti pokazao na bijelu tačku. Međutim, sa "kreča" je visoko iznad prečke šutirao Leonardo Pavoleti.

Na sreću domaćih navijača, taj promašaj nije koštao Kaljari gubitka bodova...

Serija A, 26. kolo

Kaljari - Inter 2:1 (2:1)

/Ćepiteli 30, Pavoleti 43 - Martinez 37/

Subota

Empoli - Parma (15.00)

Milan - Sasuolo (18.00)

Lacio - Roma (20.30)

Nedjelja

Torino - Kjevo (12.30)

Od 15.00

Đenova - Frozinone

SPAL - Sampdorija

Udineze - Bolonja

Atalanta - Fiorentina (18.00)

Napoli - Juventus (20.30)

TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Inter (+1) 47, Milan 45, Roma 44, Atalanta 38, Torino 38, Lacio (-1) 38, Sampdorija 36, Fiorentina 36, Sasuolo 31, Parma 29, Đenova 29, Kaljari (+1) 27, SPAL 23, Udineze (-1) 22, Empoli 21, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar