Видео - Омаж легенди: Барса повукла Наваров дрес!

Кошаркашки клуб Барселона повукао је дрес једног од највећих шпанских играча у историји тог спорта, Хуана Карлоса Навара.  "Ла бомба" у историји Барсе! Велики дерби између Барселоне и Реала у 24. колу Евролиге остаће свима дуго у сећању. Пре старта меча дрес Хуана Карлоса Навара дигнут је под сводове чувене Блаугране

Кошарка 05.03.2019 | 12:30
Видео - Омаж легенди: Барса повукла Наваров дрес!
Наваро је целу своју каријеру провео у Барси, изузев једногодишњег неуспешног боравка у НБА лиги. Он је за тим из Каталоније играо од 1997-2007. године, а затим и од 2008-2018. године, када је окончао каријеру.

Трипут је био најбољи европски кошаркаш године, двапут је освојио Евролигу са Барсом, а био је и МВП тог такмичења, што током регуларне сезоне, што током Фајнал фора. Проглашен је и легендом Евролиге и сврстан у тим деценије.



"У последње време добио сам много признања, али оно што сам највише желео да видим, што је најузбудљивије и најважније у мојој каријери је бити овде, у Блауграни са нашим навијачима, мојом породицом, мојим људима. То је најзначајније и хвала вам на томе", поручио је пред препуном двораном Наваро, који се повукао летос.

"Од када сам био мали, и када је мој отац направио кош у задњем делу дворишта, ни у најлуђим сновиманисам могао да сањам да ће мој дрес бити овде на посебном месту, код куће у Блауграни, заувек", рекао је Наваро, захваливши се појединачно члановима породице, на челу са оцем, и то тако што је погледао ка небу.

Његов отац преминуо је у новембру, због чега је првобитно планирана церемонија повлачења дреса одложена.

"Остављам сам са много успомена након сјајне каријере. Увек сам покушавао да дам све за овај клуб и много ће ми недостајати. Хвала свима који су дошли да поделе овај тренутак са мном, један од највећих у мојој каријери и животу, који ћу заувек памтити", додао је Наваро, играч који је осим једне сезоне у Мемфису у НБА лиги, целу каријеру провео у Барселони.

Хуан Карлос Наваро је легенда Барселоне, један од најбољих шпанских кошаркаша свих времена и сада званично пети играч чији је дрес Барса подигла под сводове дворане.

Пре њега повучени су и дресови Хуана Антонија Сан Епифанија, Наћа Солозабала, Андреса Хименеза и Роберта Дуењаса.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар