Video - Omaž legendi: Barsa povukla Navarov dres!

Košarkaški klub Barselona povukao je dres jednog od najvećih španskih igrača u istoriji tog sporta, Huana Karlosa Navara.  "La bomba" u istoriji Barse! Veliki derbi između Barselone i Reala u 24. kolu Evrolige ostaće svima dugo u sećanju. Pre starta meča dres Huana Karlosa Navara dignut je pod svodove čuvene Blaugrane

Košarka 05.03.2019 | 12:30
Video - Omaž legendi: Barsa povukla Navarov dres!
Navaro je celu svoju karijeru proveo u Barsi, izuzev jednogodišnjeg neuspešnog boravka u NBA ligi. On je za tim iz Katalonije igrao od 1997-2007. godine, a zatim i od 2008-2018. godine, kada je okončao karijeru.

Triput je bio najbolji evropski košarkaš godine, dvaput je osvojio Evroligu sa Barsom, a bio je i MVP tog takmičenja, što tokom regularne sezone, što tokom Fajnal fora. Proglašen je i legendom Evrolige i svrstan u tim decenije."U poslednje vreme dobio sam mnogo priznanja, ali ono što sam najviše želeo da vidim, što je najuzbudljivije i najvažnije u mojoj karijeri je biti ovde, u Blaugrani sa našim navijačima, mojom porodicom, mojim ljudima. To je najznačajnije i hvala vam na tome", poručio je pred prepunom dvoranom Navaro, koji se povukao letos.

"Od kada sam bio mali, i kada je moj otac napravio koš u zadnjem delu dvorišta, ni u najluđim snovimanisam mogao da sanjam da će moj dres biti ovde na posebnom mestu, kod kuće u Blaugrani, zauvek", rekao je Navaro, zahvalivši se pojedinačno članovima porodice, na čelu sa ocem, i to tako što je pogledao ka nebu.

Njegov otac preminuo je u novembru, zbog čega je prvobitno planirana ceremonija povlačenja dresa odložena.

"Ostavljam sam sa mnogo uspomena nakon sjajne karijere. Uvek sam pokušavao da dam sve za ovaj klub i mnogo će mi nedostajati. Hvala svima koji su došli da podele ovaj trenutak sa mnom, jedan od najvećih u mojoj karijeri i životu, koji ću zauvek pamtiti", dodao je Navaro, igrač koji je osim jedne sezone u Memfisu u NBA ligi, celu karijeru proveo u Barseloni.

Huan Karlos Navaro je legenda Barselone, jedan od najboljih španskih košarkaša svih vremena i sada zvanično peti igrač čiji je dres Barsa podigla pod svodove dvorane.

Pre njega povučeni su i dresovi Huana Antonija San Epifanija, Naća Solozabala, Andresa Himeneza i Roberta Duenjasa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar