Како је Буфон побиједио депресију?

Чувени италијански голман који тренутно брани боје ПСЖ-а, Ђанлуиђи Буфон, говорио је о депресији и како је успео да је савлада.

Фудбал 05.03.2019 | 11:00
Како је Буфон побиједио депресију?
Ђанлуиђи Буфон је својевремено био најскупљи голман планете, када је из редова Парме прелазио у Јувентус, а великом броју навијача Јувентуса су засузиле очи када је популарни "Ђиђи" одлазио из клуба, поготово јер су многи веровали да ће у Торину он и завршити каријеру.

У разговору за Си Ен Ен, Буфон се присетио тешког периода из свог живота, тамо почетком две хиљадитих година Ђанлуиђи Буфон се борио са депресијом. Током овог тешког периода, Буфона је умирила уметност, тачније слика.

Буфон је ушао у једну торинску галерију када га је једна слика поптуно обузела. У питању је била Шагалова Променада и њена несвакидашња композиција.

"Фасцинирала ме је њена једноставност. Изгледала је као слика коју би и дете могло да наслика и то ме је погодило. Потврдило је моја веровања да ми можда јесмо важни и летимо приватним авионима, возимо скупоцене аутомобиле, али оно што нам доноси срећу јесу ситнице", рекао је Буфон.

Буфон је један од најбољих голмана свих времена, у својој каријери је освојио прегршт трофеја, али у свом тренутном клубу, ПСЖ-у, покушаће да освоји тај један који му недостаје - Лигу шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар