"Дугачак круг" - то је нова казна у Мото ГП-у!

Мото ГП је и званично објавио да ће од ове сезоне имати нови вид казне, популарни дугачки круг, коју су и сами возачи позитивно оценили.

Остали спортови 07.03.2019 | 14:30
"Дугачак круг" - то је нова казна у Мото ГП-у!
Како је већ наводио познати магазин Аутоспорт, од ове сезоне имаћемо нови вид казне у Мото ГП, а ту казну су чак одобрили и возачи.

"Причали смо са Безбедносном комисијом и ја мислим да је то добра идеја. Мислим да скоро сви мисле исто. Мислим да је за дирекцију трке много боље да на тај начин казне некога ко мора да изгуби позицију. Јасније је шта мораш да урадиш и важи исто за све. Не знам да ли може да се направи на свакој стази али мислим да је добра идеја. Нисам тестирао ту руту стазе али мислим да ће једини проблем бити ако је тај део ван стазе прљав и клизав. Како било, ако добијеш казну то је зато што си погрешио и мислим да је то добра идеја" , рекао је Андера Довициозо.

У питању је казна "дугог круга" када возачи иду тачно одређеном рутом која доноси нешто спорије време од оне идеалне којом су возачи навикли да иду.

"На свакој стази ће бити дефинисана рута и биће означена безбедна места око стазе на којима може да се вози у тим тренуцима и та рута је неколико секунди спорија од најбрже. То ће најчешће бити асфалт око кривине или простор поред стазе", поручили су из комисије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар