ЕП: Амела у финалу, Тука у полуфиналу!

После Страхиње Јованчевића, Србија је првог дана такмичења на ЕП у атлетици, у дворани, добила још једног финалисту.  Тука у полуфиналу на 800 метара! Босанскохерцеговачки атлетичар, Амел Тука, пласирао се у полуфинале трке на 800 метара, на Европском дворанском првенству, у Глазгову.

Фудбал 01.03.2019 | 21:40
ЕП: Амела у финалу, Тука у полуфиналу!
Какањски средњепругаш је у првој квалификационој групи заузео прво мјесто с резултатом 1.47:95.

Полуфиналне трке на распореду су у суботу, од 19.25, а финале је заказано у недјељу у 19.57.

Страхиња Јованчевић обрадовао је нас је пре подне, а Амела Терзић у вечерњим сатима првог дана такмичења на Европском дворанском првенству у атлетици, које се одржава у Глазгову.

Амела је у трци на 1.500 метара изборила пласман у финале, након што је у трећој квалификационој групи имала најбоље време.

Српска атлетичарка је забележила резултат 4,16,51 минута.

Срећа за Амелу Терзић је то што је трчала у трећој групи, па је као победник, заједно са другопласираном Софијом Енауи из Пољске (4:16,78), директно обезбедила пласман у финале, док је по резултату била далеко иза преосталих седам такмичарки.  

Наиме, чак четири атлетичарке имале су бољи резултат од ње, али нису стигле до финала, јер су наступале у другим групама.

Најбржа у квалификацијама је била Марта Перез из Шпаније, која је остварила време 4:08,05 минута, уједно и најбољи резултат каријере.

Финална трка на 1.500 метара на Европском дворанском првенству у Глазгову на програму је у недељу од 21.12 часова.

Извор: мондо.рс/мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар