EP: Amela u finalu, Tuka u polufinalu!

Posle Strahinje Jovančevića, Srbija je prvog dana takmičenja na EP u atletici, u dvorani, dobila još jednog finalistu.  Tuka u polufinalu na 800 metara! Bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka, plasirao se u polufinale trke na 800 metara, na Evropskom dvoranskom prvenstvu, u Glazgovu.

Fudbal 01.03.2019 | 21:40
EP: Amela u finalu, Tuka u polufinalu!
Kakanjski srednjeprugaš je u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo prvo mjesto s rezultatom 1.47:95.

Polufinalne trke na rasporedu su u subotu, od 19.25, a finale je zakazano u nedjelju u 19.57.

Strahinja Jovančević obradovao je nas je pre podne, a Amela Terzić u večernjim satima prvog dana takmičenja na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Glazgovu.

Amela je u trci na 1.500 metara izborila plasman u finale, nakon što je u trećoj kvalifikacionoj grupi imala najbolje vreme.

Srpska atletičarka je zabeležila rezultat 4,16,51 minuta.

Sreća za Amelu Terzić je to što je trčala u trećoj grupi, pa je kao pobednik, zajedno sa drugoplasiranom Sofijom Enaui iz Poljske (4:16,78), direktno obezbedila plasman u finale, dok je po rezultatu bila daleko iza preostalih sedam takmičarki.  

Naime, čak četiri atletičarke imale su bolji rezultat od nje, ali nisu stigle do finala, jer su nastupale u drugim grupama.

Najbrža u kvalifikacijama je bila Marta Perez iz Španije, koja je ostvarila vreme 4:08,05 minuta, ujedno i najbolji rezultat karijere.

Finalna trka na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu na programu je u nedelju od 21.12 časova.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar