Око 600 официра уз опозицију

Лидер венецуеланске опозиције Хуан Гуаидо налази се у посјети Парагвају гдје тражи подршку за промјену власти у својој земљи. Гуаидо је изјавио да је посљедњих дана више од 600 официра отказало послушност Влади предсједника Николаса Мадура.

Свијет 01.03.2019 | 20:09
Око 600 официра уз опозицију
"У наредних неколико сати ћемо најавити нове протестне маршеве", рекао је Гуаидо на конференцији за новинаре након састанка с предсједником Парагваја Мариом Абдом, пренио је Реутерс.

"Јасно смо разговарали са оружаним снагама Венецуеле. Више од 600 официра током претходних дана је прешло на страну Устава. То је веома јасан процес транзиције ка демократији", рекао је Гуаидо.

Гуаидо је прије Парагваја био у Бразилу гдје је разговарао с предсједником Жаиром Болсонаром.

Предсједник парламента Венецуеле у којем већину чини опозиција, у петак је отишао у Колумбију у покушају да омогући улазак у Венецуелу америчке хуманитарне помоћи, чему се противи предсједник Николас Мадуро.

Та помоћ није ушла у Венецуелу пошто је Мадуро затворио границе јер сматра да америчка хуманитарна помоћ представља изговор за војну интервенцију.

Гуаидо је рекао у Боготи да намјерава да се врати у Венецуелу и поред ризика да буде ухапшен због кршења судске забране о напуштању земље.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

УВЕРТИРА

01.03.2019 19:36

У ГРАЂАНСКИ РАТ. ПРОФИТИРАЋЕ БОГАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.1.3.2019

01.03.2019 20:15

Хуан-- 600 официра издајника као ти.Амерчка школа лоповска.

ОДГОВОРИТЕ