Федерер разбио Ћорића и дошао на корак од 100. титуле!

Роџер Федерер се пласирао у финале турнира у Дубаију победом над Хрватом, Борном Ћорићем, у два одиграна сета.  Циципас исписао историју грчког тениса финалом Дубаија! Грчки тенисер, Стефанос Циципас, победио је Француза, Гаела Монфиса, у полуфиналу турнира у Дубаију и исписао историју тениса своје земље.  Федерер на корак од 100. титуле! Швајцарац је изборио пласман у финале турнира у Дубаију, где га чека Стефанос Циципас који му је "узео меру" недавно на Аустралијан Опену

Тенис 01.03.2019 | 19:10
Федерер разбио Ћорића и дошао на корак од 100. титуле!
Федерер је Ћорића савладао лакше него што је ико очекивао и за то му је било потребно тек нешто више од једног сата (6:2, 6:2).

Швајцарац се осветио Ћорићу после две узастопне победе Хрвата прошле сезоне и заказао дуел у финалу са Циципасом.

Роџер је апсолутно доминирао током целог дуела и Борни није допустио ниједну једину брејк лопту, те тек један ђус на свој сервис, док је Хрвату сервис одузео четири брејка, а имао и још прилика.

Ово је био убедљиво најбољи меч Федерера у скоријој прошлости, а у финалу ће имати прилику да освоји своју осму титулу у Дубаију. Роџера од понедељка очекује скок на четврто место АТП листе, а освајањем титуле ће пласман побољшати за још једну позицију.

Финале је на програму у суботу од 16 часова, а уколико швајцарски тенисер дође до победе то ће му бити јубиларна 100. титула у каријери.

Циципас исписао историју грчког тениса финалом Дубаија! Грчки тенисер, Стефанос Циципас, победио је Француза, Гаела Монфиса, у полуфиналу турнира у Дубаију и исписао историју тениса своје земље.

Циципас је преокретом славио против Монфиса и савладао га са 4:6, 7:6(4), 7:6(4), после "округло" три часа борбе.

Монфис је лоше почео, губио са 3:0 у првом сету, али везао шест од наредних седам гемова и повео у овом полуфиналном дуелу.

Он је добру игру из првог сета пренео у други и повео са брејком, али је Грк успео да се врати. Циципас је вратио брејк, пропустио сет лопту на 5:4, али успео да избори трећи сет.

Пресудан моменат у другом сету, али и у целом мечу, био је приликом вођства Циципаса од 5:4 у тај-брејку. Он је тада послао једну лоптицу у аут, поприлично очигледно, али ни Монфис, ни линијиски ни главни судија, нису видели то и поен је затим припао Грку.

Трећи сет је био подједнако напет као и претходни – било је доста брејк лопти, али ниједна није искоришћена, те се отишло у нови тај-брејк. Циципас је држао сервис, направио један мини-брејк, па се пласирао у финале.

Грк се пласирао у друго узастопно финале на АТП Туру, после тријумфа и титуле у Марсеју, а од наредне недеље биће и члан престижне Топ 10 категорије чиме ће постати први грчки тенисер којем је тако нешто пошло за руком.

Циципасу и Федереру то ће бити други дуел у каријери. Грк и Швајцарац састали су се недавно, у четвртом колу Аустралијан Опена, и Циципас је славио резултатом 3:1.

Уколико му се Федерер реваншира и подигне трофеј у Дубаију биће тек други играч који је освојио 100 турнира у појединачној конкуренцији.

Више од њега има само Џими Конорс, који је током каријере освојио 109 АТП турнира.

Највише трофеја у дубл конкуренцији има Мајк Брајан, укупно 122 пехара, а најтрофејнији у историји је Џон Мекинро који је од 1978. до 2006. освојио 156 турнира - 77 у синглу, 78 у дублу и један у миксу.

Иначе, на вечној листи најтрофејнијих играча свих времена први је Американац Џими Конорс са 109 пехара, Федерер је други са 99, прате га Иван Лендл (94), Рафаел Надал (80), Џон Мекинро (77), Род Лејвер (74), док је Новак Ђоковић на коти 73.

Уз напомену да је Србин шест година млађи од Федерера.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар