Federer razbio Ćorića i došao na korak od 100. titule!

Rodžer Federer se plasirao u finale turnira u Dubaiju pobedom nad Hrvatom, Bornom Ćorićem, u dva odigrana seta.  Cicipas ispisao istoriju grčkog tenisa finalom Dubaija! Grčki teniser, Stefanos Cicipas, pobedio je Francuza, Gaela Monfisa, u polufinalu turnira u Dubaiju i ispisao istoriju tenisa svoje zemlje.  Federer na korak od 100. titule! Švajcarac je izborio plasman u finale turnira u Dubaiju, gde ga čeka Stefanos Cicipas koji mu je "uzeo meru" nedavno na Australijan Openu

Tenis 01.03.2019 | 19:10
Federer razbio Ćorića i došao na korak od 100. titule!
Federer je Ćorića savladao lakše nego što je iko očekivao i za to mu je bilo potrebno tek nešto više od jednog sata (6:2, 6:2).

Švajcarac se osvetio Ćoriću posle dve uzastopne pobede Hrvata prošle sezone i zakazao duel u finalu sa Cicipasom.

Rodžer je apsolutno dominirao tokom celog duela i Borni nije dopustio nijednu jedinu brejk loptu, te tek jedan đus na svoj servis, dok je Hrvatu servis oduzeo četiri brejka, a imao i još prilika.

Ovo je bio ubedljivo najbolji meč Federera u skorijoj prošlosti, a u finalu će imati priliku da osvoji svoju osmu titulu u Dubaiju. Rodžera od ponedeljka očekuje skok na četvrto mesto ATP liste, a osvajanjem titule će plasman poboljšati za još jednu poziciju.

Finale je na programu u subotu od 16 časova, a ukoliko švajcarski teniser dođe do pobede to će mu biti jubilarna 100. titula u karijeri.

Cicipas ispisao istoriju grčkog tenisa finalom Dubaija! Grčki teniser, Stefanos Cicipas, pobedio je Francuza, Gaela Monfisa, u polufinalu turnira u Dubaiju i ispisao istoriju tenisa svoje zemlje.

Cicipas je preokretom slavio protiv Monfisa i savladao ga sa 4:6, 7:6(4), 7:6(4), posle "okruglo" tri časa borbe.

Monfis je loše počeo, gubio sa 3:0 u prvom setu, ali vezao šest od narednih sedam gemova i poveo u ovom polufinalnom duelu.

On je dobru igru iz prvog seta preneo u drugi i poveo sa brejkom, ali je Grk uspeo da se vrati. Cicipas je vratio brejk, propustio set loptu na 5:4, ali uspeo da izbori treći set.

Presudan momenat u drugom setu, ali i u celom meču, bio je prilikom vođstva Cicipasa od 5:4 u taj-brejku. On je tada poslao jednu lopticu u aut, poprilično očigledno, ali ni Monfis, ni linijiski ni glavni sudija, nisu videli to i poen je zatim pripao Grku.

Treći set je bio podjednako napet kao i prethodni – bilo je dosta brejk lopti, ali nijedna nije iskorišćena, te se otišlo u novi taj-brejk. Cicipas je držao servis, napravio jedan mini-brejk, pa se plasirao u finale.

Grk se plasirao u drugo uzastopno finale na ATP Turu, posle trijumfa i titule u Marseju, a od naredne nedelje biće i član prestižne Top 10 kategorije čime će postati prvi grčki teniser kojem je tako nešto pošlo za rukom.

Cicipasu i Federeru to će biti drugi duel u karijeri. Grk i Švajcarac sastali su se nedavno, u četvrtom kolu Australijan Opena, i Cicipas je slavio rezultatom 3:1.

Ukoliko mu se Federer revanšira i podigne trofej u Dubaiju biće tek drugi igrač koji je osvojio 100 turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Više od njega ima samo Džimi Konors, koji je tokom karijere osvojio 109 ATP turnira.

Najviše trofeja u dubl konkurenciji ima Majk Brajan, ukupno 122 pehara, a najtrofejniji u istoriji je Džon Mekinro koji je od 1978. do 2006. osvojio 156 turnira - 77 u singlu, 78 u dublu i jedan u miksu.

Inače, na večnoj listi najtrofejnijih igrača svih vremena prvi je Amerikanac Džimi Konors sa 109 pehara, Federer je drugi sa 99, prate ga Ivan Lendl (94), Rafael Nadal (80), Džon Mekinro (77), Rod Lejver (74), dok je Novak Đoković na koti 73.

Uz napomenu da je Srbin šest godina mlađi od Federera.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar