Не брани титулу у Индијан Велсу!

Хуан Мартин дел Потро одустао је од наступа на мастерсу у Калифорнији који је освојио прошле сезоне! Делпо се повукао – Индијан Велс добија новог шампиона! Хуан Мартин дел Потро, аргентински тенисер, неће имати прилику да одбрани трофеј освојен у Индијан Велсу пошто је одустао од тог турнира.

Тенис 01.03.2019 | 21:30
Не брани титулу у Индијан Велсу!
Следеће недеље у Индијан Велсу стартује први мастерс сезоне, али на њему неће наступати прошлогодишњи победник Хуан Мартин дел Потро.

Аргентинац неће бранити титулу, јер колено са којим је имао проблеме у финишу претходне сезоне и даље није спремно за највеће напоре.

Дел Потро је прошле недеље играо турнир у Делреј Бичу, где га је у четвртфиналу зауставио Мекензи Мекдоналд, али се ове повукао из Акапулка.

Дел Потро је имао одличну 2018. годину, када је освојио и поменути Мастерс, али је крај прошле и почетак ове сезоне морао да пропусти због повреде.

Он није играо у Шангају, Паризу и Завршном мастерсу, а пропустио је и овосезонски Аустралијан опен. Вратио се у Делреј Бичу, стигао до четвртфинала, али ипак био приморан да одустане од Индијан Велса због проблема са коленом.

"Веома сам разочаран што нећу моћи да браним титулу у Индијан Велсу. То је један од мојих омиљених турнира и прошле године сам се дивно провео, али су ме доктори саветовали да се одмарам. Надам се да ћу ускоро поново бити на терену", рекао је Дел Потро.

Због овог потеза Делпо би могао да испадне из Топ 10, али ће ускоро бити "лакши" за 1.500 поена због одустајања са поменутог Индијан Велса и Акапулка.

Подсећамо, Аргентинац је прошле сезоне победио Роџера Федерера после великог преокрета у трећем сету и освојио први Мастерс у каријери.

Њега ће ове године заменити Јапанац Таро Данијел у главном жребу трурнира, који почиње 7. марта, а први фаворит за освајање је Новак Ђоковић.

Организаторе мастерса у Индијан Велсу обавестио је да мора на терапије.

"После наступа у Делреј Бичу имао сам консултације са стручњацима око мог колена и сложили смо да кренем на регенеративну терапију. Због тога ћу морати неко време да будем ван терена, а нећу моћи ни да браним трофеј у Индијан Велсу. Жао ми је због тога, јер сам се радовао повратку на тај турнир, али сада морам да сачекам две недеље да видим да ли ће третман бити успешан и да ли ћу моћи да наступим на следећем мастерсу у Мајамију", саопштио је четврти играч света.

Мастерс у Индијан Велсу стартује 7. марта, а окупиће највеће тениске звезде попут првог тенисера света Новака Ђоковића, који је пет пута освајао пехар, Роџера Федерера, такође петоструког шампиона, Рафаела Надала, три пута освајача трофеја, Александера Зверева, Марина Чилића...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар