Ne brani titulu u Indijan Velsu!

Huan Martin del Potro odustao je od nastupa na mastersu u Kaliforniji koji je osvojio prošle sezone! Delpo se povukao – Indijan Vels dobija novog šampiona! Huan Martin del Potro, argentinski teniser, neće imati priliku da odbrani trofej osvojen u Indijan Velsu pošto je odustao od tog turnira.

Tenis 01.03.2019 | 21:30
Ne brani titulu u Indijan Velsu!
Sledeće nedelje u Indijan Velsu startuje prvi masters sezone, ali na njemu neće nastupati prošlogodišnji pobednik Huan Martin del Potro.

Argentinac neće braniti titulu, jer koleno sa kojim je imao probleme u finišu prethodne sezone i dalje nije spremno za najveće napore.

Del Potro je prošle nedelje igrao turnir u Delrej Biču, gde ga je u četvrtfinalu zaustavio Mekenzi Mekdonald, ali se ove povukao iz Akapulka.

Del Potro je imao odličnu 2018. godinu, kada je osvojio i pomenuti Masters, ali je kraj prošle i početak ove sezone morao da propusti zbog povrede.

On nije igrao u Šangaju, Parizu i Završnom mastersu, a propustio je i ovosezonski Australijan open. Vratio se u Delrej Biču, stigao do četvrtfinala, ali ipak bio primoran da odustane od Indijan Velsa zbog problema sa kolenom.

"Veoma sam razočaran što neću moći da branim titulu u Indijan Velsu. To je jedan od mojih omiljenih turnira i prošle godine sam se divno proveo, ali su me doktori savetovali da se odmaram. Nadam se da ću uskoro ponovo biti na terenu", rekao je Del Potro.

Zbog ovog poteza Delpo bi mogao da ispadne iz Top 10, ali će uskoro biti "lakši" za 1.500 poena zbog odustajanja sa pomenutog Indijan Velsa i Akapulka.

Podsećamo, Argentinac je prošle sezone pobedio Rodžera Federera posle velikog preokreta u trećem setu i osvojio prvi Masters u karijeri.

Njega će ove godine zameniti Japanac Taro Danijel u glavnom žrebu trurnira, koji počinje 7. marta, a prvi favorit za osvajanje je Novak Đoković.

Organizatore mastersa u Indijan Velsu obavestio je da mora na terapije.

"Posle nastupa u Delrej Biču imao sam konsultacije sa stručnjacima oko mog kolena i složili smo da krenem na regenerativnu terapiju. Zbog toga ću morati neko vreme da budem van terena, a neću moći ni da branim trofej u Indijan Velsu. Žao mi je zbog toga, jer sam se radovao povratku na taj turnir, ali sada moram da sačekam dve nedelje da vidim da li će tretman biti uspešan i da li ću moći da nastupim na sledećem mastersu u Majamiju", saopštio je četvrti igrač sveta.

Masters u Indijan Velsu startuje 7. marta, a okupiće najveće teniske zvezde poput prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je pet puta osvajao pehar, Rodžera Federera, takođe petostrukog šampiona, Rafaela Nadala, tri puta osvajača trofeja, Aleksandera Zvereva, Marina Čilića...

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar