БН: Дарујте крв и спасите живот

Волонтери Црвеног крста Бијељина чести су у редовима доборовољних давалаца крви. Неколико младих одлучило се на овај корак, а према ријечима Службе трансфузијске медицине Бијељина, ово је један од најхуманијих чинова који би сви у животу требали да ураде.

Република Српска 01.03.2019 | 15:53
БН: Дарујте крв и спасите живот
Чланови и волонтери Црвеног крста су веома чести даваоци крви, како у групним тако и у појединачним акцијама, указујући тако на значај да као врло млади спознате важност овог чина и да вас преплави осјећај поноса, јер сте управо тим некоме били у прилици да спасите живот.

Према ријечима Јелене Матић, волонтерке Црвеног крста то је највећа награда и сатисфакција. Посебно је срећна што се јавља све више младих који желе да почну са даривањем крви.

Из Службе за трансфузијску медицину напомињу да често имају активности бројних удружења, школа и колектива који долазе организовано да дају крв, посебно захваљујући Црвеном крсту и њиховим волонтерима који су чести даваоци.

Једна од 3 особе ће у свом животу требати трансфузију крви! Једна од 30 особа ће даровати крв! Једна доза крви може спасити 3 живота! Даривањем крви вршимо контролу властитог здравља те помажемо напретку туђег здравља! Крв је лијек који само човјек може произвести. Дарујте крв и спасите нечији живот.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милијан

01.03.2019 15:08

Даруј крв спаси зивот . Ја сам ДДК вец дузе година. Досада сам дао бас слуузби Трансфузије Бијељина 56 × и ако бог да здравља јос толико.

ОДГОВОРИТЕ