BN: Darujte krv i spasite život

Volonteri Crvenog krsta Bijeljina česti su u redovima doborovoljnih davalaca krvi. Nekoliko mladih odlučilo se na ovaj korak, a prema riječima Službe transfuzijske medicine Bijeljina, ovo je jedan od najhumanijih činova koji bi svi u životu trebali da urade.

Republika Srpska 01.03.2019 | 15:53
BN: Darujte krv i spasite život
Članovi i volonteri Crvenog krsta su veoma česti davaoci krvi, kako u grupnim tako i u pojedinačnim akcijama, ukazujući tako na značaj da kao vrlo mladi spoznate važnost ovog čina i da vas preplavi osjećaj ponosa, jer ste upravo tim nekome bili u prilici da spasite život.

Prema riječima Jelene Matić, volonterke Crvenog krsta to je najveća nagrada i satisfakcija. Posebno je srećna što se javlja sve više mladih koji žele da počnu sa darivanjem krvi.

Iz Službe za transfuzijsku medicinu napominju da često imaju aktivnosti brojnih udruženja, škola i kolektiva koji dolaze organizovano da daju krv, posebno zahvaljujući Crvenom krstu i njihovim volonterima koji su česti davaoci.

Jedna od 3 osobe će u svom životu trebati transfuziju krvi! Jedna od 30 osoba će darovati krv! Jedna doza krvi može spasiti 3 života! Darivanjem krvi vršimo kontrolu vlastitog zdravlja te pomažemo napretku tuđeg zdravlja! Krv je lijek koji samo čovjek može proizvesti. Darujte krv i spasite nečiji život.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milijan

01.03.2019 15:08

Daruj krv spasi zivot . Ja sam DDK vec duze godina. Dosada sam dao bas sluuzbi Transfuzije Bijeljina 56 × i ako bog da zdravlja jos toliko.

ODGOVORITE