12 и по година касније - њих 12 су тренери!

Марчело Липи, и многи други сјајни тренери у Италији, су их научили занат. . .

Фудбал 12.03.2019 | 12:00
12 и по година касније - њих 12 су тренери!
Ако погледамо списак Италије са Светског првенства 2006. године када су завладали планетом приметићемо да фудбал још увек играју тројица.

Ђиђи Буфон завршава каријеру у Пари сен Жермену, Андреа Барзаљи размишља о пензији док носи дрес Јувентуса, док је у позним годинама и Данијеле де Роси који је у време Мундијала у Немачкој био још увек само младић.

Ипак, то није најзанимљивији податак везан за "Азуре" и СП 2006. године.

Чак 12 од 23 фудбалера са списка Марчела Липија је у међувремену "отишло" у тренере, а најновији на тој листи јесте Алберто Ђилардино који је преузео четвртолигаша Рецато.

Он је до сада у истом клубу био помоћник, а онда је по одласку Луке Прина, који ће му сада бити ментор, именован у главног тренера. Рецато је тренутно пети у Б групи Серије Д, односно на месту за плеј-оф за улазак у виши ранг, а бивши нападач Парме и Милана покушаће да му помогне да направи највећи успех у историји клуба.

Осим њега већ су тренерски позив осетили и Фабио Гросо, Фабио Канаваро, Ђенаро Гатузо, Алесандро Неста, Марко Амелија, Филипо Инзаги, Мауро Каморанези, Симоне Бароне, Ђанлука Замброта, Марко Матераци и Масимо Одо!

Треба додати и да је Франческо Тоти од прошле сезоне високи функционер у својој Роми, док је Алесандро дел Пјеро постао власник клуба из Лос Анђелеса, а машта и о тренерском послу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар