Под истрагом трансфери фудбалера из Србије и БиХ!

Белгијско тужилаштво је од ФК Остенде тражило сва документа о трансферу Адама Марушића, чији је менаџер Матеја Кежман, а посредник у послу Дејан Вељковић, пише Курир. Под лупом и трансфер Гојка Цимирота.

Фудбал 04.03.2019 | 20:00
Под истрагом трансфери фудбалера из Србије и БиХ!
Белгијски истражитељи, према писању Курира, који су покренули акцију под називом "Чисте руке" о малверзацијама у фудбалу, у склопу разоткривања једне од највећих афера, из фудбалског клуба Остенде одузели су документацију о трансферу Адама Марушића, чији је менаџер бивши фудбалер Матеја Кежман.

"Тражили смо документа о трансферу фудбалера Адама Марушића, у ком је Дејан Вељковић поступао у име Матеје Кежмана. Заправо, Марушићев агент није био Вељковић, већ Кежман. Докази су предмет анализе, од које зависе даљи потези", навели су Куриру извори из полиције.

Остенде, из ког је Марушић отишао у Лацио за 6,5 милиона евра, потврдио је да је тужиоцу предао обимну документацију и бројне фактуре које се односе на трансфер овог фудбалера.

Поред трансфера Марушућа, под истрагом се нашао и прелазак бх. репрезентативца Гојка Цимирота у Стандард, Белгијски клуб је одмах демантовао све наводе.

"Сви трансфери нашег клуба су урађени са законском регулативом а све је урађено транспарентно тако да нема говоро о незаконитим радњама", наводи се у саопштењу Стандарда.

Белгијски медији објавили су да су, послије Вељковићевог свједочења, поред Марушићевог, на провјери и трансфери Сергеја Милинковић-Савића, затим Ивана Обрадовића, Милоша Косановића, Филипа Младеновића..

Кежманови сарадници Урош Јанковић и Дејан Вељковић већ су под истрагом у склопу које се Вељковић нагодио с белгијским тужилаштвом и постао први свједок-сарадник у историји тамошњег правосуђа.

У замјену за мању казну, он је пристао да призна све о малверзацијама и тако раскринка фудбалску мафију.

Наиме, сумња се да су они малверзацијама приликом трансфера играча опрали 30 милиона евра.

Извор: мондо.ба/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар