Pod istragom transferi fudbalera iz Srbije i BiH!

Belgijsko tužilaštvo je od FK Ostende tražilo sva dokumenta o transferu Adama Marušića, čiji je menadžer Mateja Kežman, a posrednik u poslu Dejan Veljković, piše Kurir. Pod lupom i transfer Gojka Cimirota.

Fudbal 04.03.2019 | 20:00
Pod istragom transferi fudbalera iz Srbije i BiH!
Belgijski istražitelji, prema pisanju Kurira, koji su pokrenuli akciju pod nazivom "Čiste ruke" o malverzacijama u fudbalu, u sklopu razotkrivanja jedne od najvećih afera, iz fudbalskog kluba Ostende oduzeli su dokumentaciju o transferu Adama Marušića, čiji je menadžer bivši fudbaler Mateja Kežman.

"Tražili smo dokumenta o transferu fudbalera Adama Marušića, u kom je Dejan Veljković postupao u ime Mateje Kežmana. Zapravo, Marušićev agent nije bio Veljković, već Kežman. Dokazi su predmet analize, od koje zavise dalji potezi", naveli su Kuriru izvori iz policije.

Ostende, iz kog je Marušić otišao u Lacio za 6,5 miliona evra, potvrdio je da je tužiocu predao obimnu dokumentaciju i brojne fakture koje se odnose na transfer ovog fudbalera.

Pored transfera Marušuća, pod istragom se našao i prelazak bh. reprezentativca Gojka Cimirota u Standard, Belgijski klub je odmah demantovao sve navode.

"Svi transferi našeg kluba su urađeni sa zakonskom regulativom a sve je urađeno transparentno tako da nema govoro o nezakonitim radnjama", navodi se u saopštenju Standarda.

Belgijski mediji objavili su da su, poslije Veljkovićevog svjedočenja, pored Marušićevog, na provjeri i transferi Sergeja Milinković-Savića, zatim Ivana Obradovića, Miloša Kosanovića, Filipa Mladenovića..

Kežmanovi saradnici Uroš Janković i Dejan Veljković već su pod istragom u sklopu koje se Veljković nagodio s belgijskim tužilaštvom i postao prvi svjedok-saradnik u istoriji tamošnjeg pravosuđa.

U zamjenu za manju kaznu, on je pristao da prizna sve o malverzacijama i tako raskrinka fudbalsku mafiju.

Naime, sumnja se da su oni malverzacijama prilikom transfera igrača oprali 30 miliona evra.

Izvor: mondo.ba/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar