Милојевић пред дерби: Не мислим да смо дрим-тим!

„Има мало дизања тензије око саме утакмице, али то не утиче на нас. Не желим да улазим у спекулације, биће добра утакмица, ниједан дерби није био пресликан, не верујем да ће бити ни овај сутра“, поручује стратег црвено-белих.

Фудбал 01.03.2019 | 15:30
Милојевић пред дерби: Не мислим да смо дрим-тим!
Тренер Црвене звезде Владан Милојевић не сматра да је његова екипа изразити фаворити у 159. вечитом дербију и да се тако нешто никада не може говорити пред окршај два највећа српска клуба.

Оно што је сигурно, јесте да ће играчи Црвене звезде бити максимално мотивисани да дођу до тријумфа у суботу од 18 часова.

„Не знам шта бих могао да кажем, поготово кад је дерби у питању. Разликује се много од свих осталих утакмица, поред тога што је борба за три бода, сигурно да је и престиж. У питању је наш највећи ривал. Мислим да су играчи од почетка зимских припрема свесни да је ово за нас једно мини првенство, негде смо на истој бодовној равнини. Предност на табели у овом тренутку не пије воду, жељно ишчекујемо ову утакмицу. Добро смо радили, немамо кадровских проблема, сем ових познатих. Сигуран сам да ће навијачи доћи у великом продају, сигуран сам да ће победити на трибини као и увек, а на нама је да дамо свој максимум, ово је празник фудбала, утакмица коју очекује цела Србија, али и регион“, рекао је Милојевић.

Да ли постоји неки додатан мотив због слабе партије у Хумској?

„Не желим да гледам бодове, има још много да се игра. Желимо да имамо континуитет, нисмо били на највишем нивоу током јесењег дела. Али када играте дерби онда нема додирних тачака са другим мечевима, чак ни са оним у Лиги шампиона. Одлучује много факора, ситница, оно што се десило је иза нас, концентрисани смо на ово сутра. Мислим да ће бити много другачија утакмица него она претходна. Сада све пада у воду“.

Играчки кадар је овог пролећа знатно проширен.

„Имамо довољан фонд играча, квалитетан ростер. Мислим да је јануарски рок искоришћен максимално, за будућност, не само за ових шест месеци. Надам се да ћу их имати здраве на окупу, у зависности од сваке утакмице ћемо се и понашати. Тренерамо, дајемо све од себе, неки играчи касније надолазе, неки су ушли раније у форму“.

У јавности се говори о Црвеној звезди као о великом фавориту.

„Тако је било и у првој утакмици, после утакмице са Наполијем. Волимо да причамо унапред, да нешто претпостављамо. Не водим се са тим, рекао сам и прошли пут. Не мислим да смо дрим тим и ванземаљци. Има мало дизања тензије око саме утакмице, али то не утиче на нас. Не желим да улазим у спекулације, играчи добро знају шта сам им говорио. Биће добра утакмица, ниједан дерби није био пресликан, не верујем да ће бити ни овај сутра“.

Поново ће бити дебитаната, у првом плану су Милуновић и Гајић, али ту су и Јирка, Вукановић, Вулић...

„Имали смо доста дебитаната у првој утакмици, дерби је сасвим другачији меч, много прихолошких фактора постоји код сваког играча. Чак и они играчи који су имали доста европских утакмица, дешавало се да се не снађу у дербију. Ово је специфична утакмица и специфична атмосфера“.

Дан касније је и кошаркашки дерби, да ли ће играчи из фудбалског клуба бити у дворани Александар Николић?

„Подржавамо наше кошаркаше и надам се да ћемо изаћи као победници у оба сусрета, али прво да завршимо овај наш“, закључио је Милојевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар