Milojević pred derbi: Ne mislim da smo drim-tim!

„Ima malo dizanja tenzije oko same utakmice, ali to ne utiče na nas. Ne želim da ulazim u spekulacije, biće dobra utakmica, nijedan derbi nije bio preslikan, ne verujem da će biti ni ovaj sutra“, poručuje strateg crveno-belih.

Fudbal 01.03.2019 | 15:30
Milojević pred derbi: Ne mislim da smo drim-tim!
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ne smatra da je njegova ekipa izraziti favoriti u 159. večitom derbiju i da se tako nešto nikada ne može govoriti pred okršaj dva najveća srpska kluba.

Ono što je sigurno, jeste da će igrači Crvene zvezde biti maksimalno motivisani da dođu do trijumfa u subotu od 18 časova.

„Ne znam šta bih mogao da kažem, pogotovo kad je derbi u pitanju. Razlikuje se mnogo od svih ostalih utakmica, pored toga što je borba za tri boda, sigurno da je i prestiž. U pitanju je naš najveći rival. Mislim da su igrači od početka zimskih priprema svesni da je ovo za nas jedno mini prvenstvo, negde smo na istoj bodovnoj ravnini. Prednost na tabeli u ovom trenutku ne pije vodu, željno iščekujemo ovu utakmicu. Dobro smo radili, nemamo kadrovskih problema, sem ovih poznatih. Siguran sam da će navijači doći u velikom prodaju, siguran sam da će pobediti na tribini kao i uvek, a na nama je da damo svoj maksimum, ovo je praznik fudbala, utakmica koju očekuje cela Srbija, ali i region“, rekao je Milojević.

Da li postoji neki dodatan motiv zbog slabe partije u Humskoj?

„Ne želim da gledam bodove, ima još mnogo da se igra. Želimo da imamo kontinuitet, nismo bili na najvišem nivou tokom jesenjeg dela. Ali kada igrate derbi onda nema dodirnih tačaka sa drugim mečevima, čak ni sa onim u Ligi šampiona. Odlučuje mnogo fakora, sitnica, ono što se desilo je iza nas, koncentrisani smo na ovo sutra. Mislim da će biti mnogo drugačija utakmica nego ona prethodna. Sada sve pada u vodu“.

Igrački kadar je ovog proleća znatno proširen.

„Imamo dovoljan fond igrača, kvalitetan roster. Mislim da je januarski rok iskorišćen maksimalno, za budućnost, ne samo za ovih šest meseci. Nadam se da ću ih imati zdrave na okupu, u zavisnosti od svake utakmice ćemo se i ponašati. Treneramo, dajemo sve od sebe, neki igrači kasnije nadolaze, neki su ušli ranije u formu“.

U javnosti se govori o Crvenoj zvezdi kao o velikom favoritu.

„Tako je bilo i u prvoj utakmici, posle utakmice sa Napolijem. Volimo da pričamo unapred, da nešto pretpostavljamo. Ne vodim se sa tim, rekao sam i prošli put. Ne mislim da smo drim tim i vanzemaljci. Ima malo dizanja tenzije oko same utakmice, ali to ne utiče na nas. Ne želim da ulazim u spekulacije, igrači dobro znaju šta sam im govorio. Biće dobra utakmica, nijedan derbi nije bio preslikan, ne verujem da će biti ni ovaj sutra“.

Ponovo će biti debitanata, u prvom planu su Milunović i Gajić, ali tu su i Jirka, Vukanović, Vulić...

„Imali smo dosta debitanata u prvoj utakmici, derbi je sasvim drugačiji meč, mnogo priholoških faktora postoji kod svakog igrača. Čak i oni igrači koji su imali dosta evropskih utakmica, dešavalo se da se ne snađu u derbiju. Ovo je specifična utakmica i specifična atmosfera“.

Dan kasnije je i košarkaški derbi, da li će igrači iz fudbalskog kluba biti u dvorani Aleksandar Nikolić?

„Podržavamo naše košarkaše i nadam se da ćemo izaći kao pobednici u oba susreta, ali prvo da završimo ovaj naš“, zaključio je Milojević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar