Акапулко: Луда глава и врхунски тенис!

Кирјос се захваљујући псовању навијача опет нашао у центру пажње у Акапулку где вечерас игра полуфинале против Изнера. У борби за финале и Александер Зверев са Камероном Норијем којем много "дугује".

Тенис 01.03.2019 | 14:30
Акапулко: Луда глава и врхунски тенис!
Ник Кирјос је заиста посебно врста. Врхунски спортиста невероватног талента који никако не успева да се избори са "другарима у глави". Колико је добар још једном је показао да у протекла два дана на престижном, АТП 500 турниру у Акапулку (тврда подлога на отвореном, 1.780.060 $) победивши првоРафаела Надала, па потом и Стена Вавринку.

Али... Да не буде све како треба, потрудио се 23-годишњак из Канбере прво наљутивши Рафу непримереним слављем, да би се синоћ посвађао са публиком у мексичком летовалишту зачинивши све сочним псовкама. Све је почело негодовањем неколико, мора се признати непристојних навијача који су звиждали зато што је Аустралијанац затражио медицински тајм-аут пошто је посекао длан. Овај је, наравно одмах одреаговао на прву траживши заштиту судије, али на какав начин...

"Шта хоће овај ј....и народ? Брате, имам крв свуда по руци, шта хоће од мене брате!? Да ли су озбиљни? Исусе Христе, ово је ј....о лудило!".

Потом је на трибинама настала свађа неколико острашћених навијача и претило је да избију немири, чак и туча, али се све некако смирило. Арбитар Штајнер је покушао да га умири и уразуми, али је Кирјос ипак има последњу реч:
"Немој ме никада смиривати, не разговарај тако самном, остави ме на миру! То је ср..е! Јуче ме је Рафа успорава, сада Вавринка пали публику против мене"

Мало касније, током трећег сета када је осетио грч, те је мало задржавао време растежући се, са трибина су стигли нови повици негодовања, нашта је овај плануо таргетиравши старијег господина који је очигледно био тај незадовољник:
"Ј..и се матори!"

Кирјос је прошао са опоменом, али је јасно да није баш "у винклу" те верујемо да и поред ове две велике победе тешко може преко Џона Изнера до финала. Пре свега зато што тамошњи услови за игру одговарају моћним серверима, а моћнијег од двометраша из САД нема. Истина, Кирјос је близу његовог нивоа, али је, како је и сам нагласио, ужасно уморан након две велике битке и питање је да ли ће моћи поново да пружи врхунску партију. Ми верујемо у победу Изнера, али и да ћемо видети тај-брејк.

Пре њих двојице вечерас се у Акапулку за пролаз у финале боре се Александер Зверев и Камерон Нори. Млади Немац је апсолутни фаворит и на то не треба трошити речи, иако је изгубио оба пута када се састао са Британцем. Али, то је било одавно, још 2013. и 2014., а од тада је Зверев постао велика зверка за разлику од ривала. Могао би ипак Нори да пружи јачи отпор и дође макар до једног сета. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар