За информацију милион долара

САД нуде награду у износу до милион долара за информације о Хамзи бин Ладену, сину убијеног вође Ал Каиде Осаме бин Ладена.

Свијет 01.03.2019 | 11:05
За информацију милион долара
Би-Би-Си преноси наводе неименованих америчких званичника да Хамза бин Ладен постаје нови вођа ове екстремне исламистичке организације.

Вјерује се да се он налази на подручју у близини авганистанско-пакистанске границе. Наводи се да је он посљедњих година објављивао аудио и видео поруке у којима је позивао сљедбенике на нападе на САД и западне савезнике у знак освете због убиства његовог оца.

Подсјећа се да су припадници америчких специјалних снага 2011. убили Осаму бин Ладена, који је одобрио нападе на САД изведене 11. септембра 2001, у којима је скоро 3.000 убијено.

Вјерује се да Хамза Бин Ладен има око 30 година, а прије двије године власти САД ставиле су га на листу глобалних терориста.

Према информацијама Стејт департмента, он се оженио кћерком Мохамеда Ате, исламисте који је отео један од авион коришћених у нападима 2001. и њиме ударио у куле Свјетског трговинског центра у Њујорку.

Би-Би-Си наводи да писма заплијењена из склоништа Осаме бин Ладена указују на то да је он Хамзу, за којег се вјерује да је био његов омиљени син, спремао да га наслиједи на челу Ал Каиде.

Наводи се да се вјерује да је Хамза бин Ладен провео неколико година са мајком у Ирану, гдје је наводно одржана и свадба, док је према другим информацијама живео у Пакистану, Авганистану или Сирији.

– Ми вјерујемо да је он вјероватно на авганистано-пакистанској граници и… прећи ће у Иран. Али би он могао да буде било гдје… у јужној и централној Азији – казао је замјеник државног секретара САД за дипломатску безбједност.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бј

01.03.2019 11:04

Само да не буде одређено да се налази у главном граду Венецуеле :))))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаци

01.03.2019 17:11

Обуцили сте га и вратили. Лијепо бас.

Name

Исток

01.03.2019 11:30

Није им вјере фалити , ал мени ови "Осама Бин Ладен" изазивају симпатије и емпатије . Завидим им на храбрости и одлуцности да се супротставе непријатељу по сваку цијену. Не бих рекао да је Алкаида толико затуцана и примитивна , свакако не бих их потцјенио као сто то Американци и западњаци уопсте воле да раде. Ако треба да гласам за Алкаиду или за запад и да својим гласањем дам подстрек некоме , бирам Алкаиду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.03.2019 00:13

Вјеројатно је у Венезуела прави атомску бомбу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

02.03.2019 14:45

Не прави ал има нафту коју би требало појефтино или џабе добити,,,,,, слицно је са Ираном. Атимска бомба је за ширење демократије, у томе Иран не предњачи,,,,,