Za informaciju milion dolara

SAD nude nagradu u iznosu do milion dolara za informacije o Hamzi bin Ladenu, sinu ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

Svijet 01.03.2019 | 11:05
Za informaciju milion dolara
Bi-Bi-Si prenosi navode neimenovanih američkih zvaničnika da Hamza bin Laden postaje novi vođa ove ekstremne islamističke organizacije.

Vjeruje se da se on nalazi na području u blizini avganistansko-pakistanske granice. Navodi se da je on posljednjih godina objavljivao audio i video poruke u kojima je pozivao sljedbenike na napade na SAD i zapadne saveznike u znak osvete zbog ubistva njegovog oca.

Podsjeća se da su pripadnici američkih specijalnih snaga 2011. ubili Osamu bin Ladena, koji je odobrio napade na SAD izvedene 11. septembra 2001, u kojima je skoro 3.000 ubijeno.

Vjeruje se da Hamza Bin Laden ima oko 30 godina, a prije dvije godine vlasti SAD stavile su ga na listu globalnih terorista.

Prema informacijama Stejt departmenta, on se oženio kćerkom Mohameda Ate, islamiste koji je oteo jedan od avion korišćenih u napadima 2001. i njime udario u kule Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku.

Bi-Bi-Si navodi da pisma zaplijenjena iz skloništa Osame bin Ladena ukazuju na to da je on Hamzu, za kojeg se vjeruje da je bio njegov omiljeni sin, spremao da ga naslijedi na čelu Al Kaide.

Navodi se da se vjeruje da je Hamza bin Laden proveo nekoliko godina sa majkom u Iranu, gdje je navodno održana i svadba, dok je prema drugim informacijama živeo u Pakistanu, Avganistanu ili Siriji.

– Mi vjerujemo da je on vjerovatno na avganistano-pakistanskoj granici i… preći će u Iran. Ali bi on mogao da bude bilo gdje… u južnoj i centralnoj Aziji – kazao je zamjenik državnog sekretara SAD za diplomatsku bezbjednost.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bj

01.03.2019 11:04

Samo da ne bude određeno da se nalazi u glavnom gradu Venecuele :))))))

ODGOVORITE
Name

Znaci

01.03.2019 17:11

Obucili ste ga i vratili. Lijepo bas.

Name

Istok

01.03.2019 11:30

Nije im vjere faliti , al meni ovi "Osama Bin Laden" izazivaju simpatije i empatije . Zavidim im na hrabrosti i odlucnosti da se suprotstave neprijatelju po svaku cijenu. Ne bih rekao da je Alkaida toliko zatucana i primitivna , svakako ne bih ih potcjenio kao sto to Amerikanci i zapadnjaci uopste vole da rade. Ako treba da glasam za Alkaidu ili za zapad i da svojim glasanjem dam podstrek nekome , biram Alkaidu.

ODGOVORITE
Name

Realno

02.03.2019 00:13

Vjerojatno je u Venezuela pravi atomsku bombu

ODGOVORITE
Name

Bj

02.03.2019 14:45

Ne pravi al ima naftu koju bi trebalo pojeftino ili džabe dobiti,,,,,, slicno je sa Iranom. Atimska bomba je za širenje demokratije, u tome Iran ne prednjači,,,,,