Поново антисемитске поруке Лацијала!

Уочи римског "Дербија дела Капитале", навијачи Лација, слично као прије двије године, антисемитским порукама покушавају да испровоцијару присталице градског ривала Роме.

Фудбал 01.03.2019 | 19:20
Поново антисемитске поруке Лацијала!
Лацио је 2017. године кажњен са 50.000 евра и двије утакмице без присуства публике након што су присталице "небеско-плавих" на мечу између Лација и Каљарија излијепили наљепнице са ликом Ане Франк у дресу Роме, на трибини на којој су смјештене најватреније присталице "вучице".

Та казна очигледно није била никаква поука за фашистички настројене присталице Лација, који су данас, два дана уочи римског "Дербија дела Капитале", на једном зиду у дијелу Рима Ћирко Масимо написали: "Романиста Ана Франк", заједно са свастиком и иницијалима.

Како пишу римски медији, полиција је стигла на лице мјеста, како би се што прије уклонио овај антисемитски графит.

И градоначелница Рима, Вирџинија Рађи, огласила се путем Тwиттер налога.

"Ужасава ме натпис на зиду близу Ћирко Масима. Ова прљавштина није начин да се подржава свој клуб. То није фудбал. Захваљујем полицији на експресној реакцији и брисању поруке."

Такође, предсједник регије Лацио, Никола Зингарети, изјавио је да "поједини криминалци користе фудбал како би посијали сјеме мржње".

Покушали су фудбалери Лација прије двије године да утичу на размишљање својих појединих навијача, тако што су у дуелу са Болоњом на терен истрчали са мајицама на којима је писало "Сви смо ми Ана Франк", али очигледно ни то није утицало на примитивно понашање појединаца.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар