Ponovo antisemitske poruke Lacijala!

Uoči rimskog "Derbija dela Kapitale", navijači Lacija, slično kao prije dvije godine, antisemitskim porukama pokušavaju da isprovocijaru pristalice gradskog rivala Rome.

Fudbal 01.03.2019 | 19:20
Ponovo antisemitske poruke Lacijala!
Lacio je 2017. godine kažnjen sa 50.000 evra i dvije utakmice bez prisustva publike nakon što su pristalice "nebesko-plavih" na meču između Lacija i Kaljarija izlijepili naljepnice sa likom Ane Frank u dresu Rome, na tribini na kojoj su smještene najvatrenije pristalice "vučice".

Ta kazna očigledno nije bila nikakva pouka za fašistički nastrojene pristalice Lacija, koji su danas, dva dana uoči rimskog "Derbija dela Kapitale", na jednom zidu u dijelu Rima Ćirko Masimo napisali: "Romanista Ana Frank", zajedno sa svastikom i inicijalima.

Kako pišu rimski mediji, policija je stigla na lice mjesta, kako bi se što prije uklonio ovaj antisemitski grafit.

I gradonačelnica Rima, Virdžinija Rađi, oglasila se putem Twitter naloga.

"Užasava me natpis na zidu blizu Ćirko Masima. Ova prljavština nije način da se podržava svoj klub. To nije fudbal. Zahvaljujem policiji na ekspresnoj reakciji i brisanju poruke."

Takođe, predsjednik regije Lacio, Nikola Zingareti, izjavio je da "pojedini kriminalci koriste fudbal kako bi posijali sjeme mržnje".

Pokušali su fudbaleri Lacija prije dvije godine da utiču na razmišljanje svojih pojedinih navijača, tako što su u duelu sa Bolonjom na teren istrčali sa majicama na kojima je pisalo "Svi smo mi Ana Frank", ali očigledno ni to nije uticalo na primitivno ponašanje pojedinaca.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar