ШПА: Валенсија послије 11 година у финалу Купа Краља!

Валенсија заказала дуел са Барселоном у финалу Купа краља! Фудбалери Валенсије победили су Бетис са 1:0 на домаћем терену и пласирали се у финале шпанског Купа краља.  Између Барсе и историје стоји још само. . . Валенсија! Тим са "Местаље" изборио пласман у финале Купа. Да ли ће моћи да се супротстави апсолутном фавориту? Слепи мишеви ће се борити са Барселоном за пехар и то на стадиону Бетиса, кога су вечерас елиминисали!

Фудбал 28.02.2019 | 23:31
ШПА: Валенсија послије 11 година у финалу Купа Краља!
Валенсији је била потребна победа како би сигурно прошли у финале, јер су у првом мечу ремизирали на гостовању Бетису са 2:2, мада су до финала могли и са ремијима 1:1 или 0:0.

Бетис је у првом полувремену, као и током већине меча, нападао и имао посед лопте на својој страни, али није успевао да дође до мреже Ђаумеа Доменека.

"Слепи мишеви" су казнили неефикасност противника и у 56. минуту преко Родрига дошли до вођства. Судија је одлучио да погледа ВАР технологију, која је потврдила његову одлуку и гол је додељен домаћину.

Бетис је наставио да напада, али је ипак био деморалисан. Валенсија се добро бранила, а најбољу прилику за госте имао је Лорен, који је у 84. минуту озбиљно припретио, али на крају био недовољно прецизан.

Валенсија се у финалу Купа краља састаје са Барселоном, која је растурила Реал Мадрид у реванш мечу и обезбедила себи борбу за трофеј.

Финале је заказано за 25. мај ове године на стадиону Бенито Виљамарин у Севиљи.

Убедљивом и ефектном победом у Мадриду, фудбалери Барселоне у среду су "протутњали" преко терена стадиона "Сантјаго Бернабеу" и фуриозно се пласирали у финале Купа Краља.

У њему ће 25. маја у Севиљи играти за трофеј против Валенсије!

Марселињова екипа је изашла као победник из двомеча против Бетиса, јер је у први дуел завршен без победника (2:2), а победу и пласман "слепих мишева" у четвртак је потврдио Родриго, на сјајну асистенцију Кевина Гамеира у 56. минуту.

Тај погодак, постигнут из петерца, био је довољан да Валенсија уђе у финале, у којем је тријумфовала седам пута. Последњи пут - 2008. године.

Мајски дуел за пехар биће прво финале Купа клуба са "Местаље" управо од тог успеха пре 11 година и сувишно је објашњавати колико ће Дани Парехо, Кокелан и саиграчи имати тежак задатак.

Довољно је рећи да ће Барселона наступити у свом 41. финалу и да ће у тај меч ући као рекордер, са чак 30 освојених купова.

Осим тога што су актуелни браниоци трофеја, играчи Барсе играће у рекордном, шестом узастопном финалу. Ако освоје Куп ПЕТИ узастопни пут, поставиће и тај рекорд, јер су до сада низ од четири тријумфа у овом такмичењу имали и Реал и Атлетик Билбао.

У таквој ситуацији, између Барселоне и историје у мају ће стајати "само" Валенсија.

Сазнала је Барселона име ривала у финалу Купа Краља! На мегдан браниоцу трофеја иде Валенсија, која је у реваншу другог полуфинала победила Бетис са 1:0. Први меч у Севиљи је завршен 2:2, али Слепи мишеви нису на свом терену чували резултат, већ су ишли по гол који би им осигурао пролаз у финале.

И Валенсија је дочекала тај погодак у 56. минуту, када је Родриго са три метра голом крунисао сјајну акцију екипе, која је у два потеза избацила комплетну одбрану Бетиса, те је стрелцу било лако да лопту само пребаци преко гол-линије.

Бетис је тек у последњих 15 минута кренуо у потпуну офанзиву, створио је две добре прилике, а најбољу је пропустио Морон у 84. минуту, када је његов ударац главом прошао тик поред стативе.

Ово је први пут после 11 година да се Валенсија нашла у завршном мечу Купа краља. Те 2008. године је Валенсија и освојила пехар, када је у финалу победила Хетафе са 3:1.

Други финалиста је Барселона, која ће шести пут узастопно играти за трофеј. Последње четири године је и односила пехар на Ноу Камп.

Финале ће се играти 25. маја и то на стадиону Бенито Виљамарин на којем игра Бетис. Испустили су зелено-бели прилику да се код куће боре за трофеј.

Куп Шпаније, полуфинале

Среда

Реал Мадрид  - Барселона  0:3 (0:0), први меч 1:1
/Суарез 50, 73, Варан аг 69)

Четвртак

Валенсија – Бетис  1:0 (0:0), први меч 2:2
/Родриго 56/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар