ŠPA: Valensija poslije 11 godina u finalu Kupa Kralja!

Valensija zakazala duel sa Barselonom u finalu Kupa kralja! Fudbaleri Valensije pobedili su Betis sa 1:0 na domaćem terenu i plasirali se u finale španskog Kupa kralja.  Između Barse i istorije stoji još samo. . . Valensija! Tim sa "Mestalje" izborio plasman u finale Kupa. Da li će moći da se suprotstavi apsolutnom favoritu? Slepi miševi će se boriti sa Barselonom za pehar i to na stadionu Betisa, koga su večeras eliminisali!

Fudbal 28.02.2019 | 23:31
ŠPA: Valensija poslije 11 godina u finalu Kupa Kralja!
Valensiji je bila potrebna pobeda kako bi sigurno prošli u finale, jer su u prvom meču remizirali na gostovanju Betisu sa 2:2, mada su do finala mogli i sa remijima 1:1 ili 0:0.

Betis je u prvom poluvremenu, kao i tokom većine meča, napadao i imao posed lopte na svojoj strani, ali nije uspevao da dođe do mreže Đaumea Domeneka.

"Slepi miševi" su kaznili neefikasnost protivnika i u 56. minutu preko Rodriga došli do vođstva. Sudija je odlučio da pogleda VAR tehnologiju, koja je potvrdila njegovu odluku i gol je dodeljen domaćinu.

Betis je nastavio da napada, ali je ipak bio demoralisan. Valensija se dobro branila, a najbolju priliku za goste imao je Loren, koji je u 84. minutu ozbiljno pripretio, ali na kraju bio nedovoljno precizan.

Valensija se u finalu Kupa kralja sastaje sa Barselonom, koja je rasturila Real Madrid u revanš meču i obezbedila sebi borbu za trofej.

Finale je zakazano za 25. maj ove godine na stadionu Benito Viljamarin u Sevilji.

Ubedljivom i efektnom pobedom u Madridu, fudbaleri Barselone u sredu su "protutnjali" preko terena stadiona "Santjago Bernabeu" i furiozno se plasirali u finale Kupa Kralja.

U njemu će 25. maja u Sevilji igrati za trofej protiv Valensije!

Marselinjova ekipa je izašla kao pobednik iz dvomeča protiv Betisa, jer je u prvi duel završen bez pobednika (2:2), a pobedu i plasman "slepih miševa" u četvrtak je potvrdio Rodrigo, na sjajnu asistenciju Kevina Gameira u 56. minutu.

Taj pogodak, postignut iz peterca, bio je dovoljan da Valensija uđe u finale, u kojem je trijumfovala sedam puta. Poslednji put - 2008. godine.

Majski duel za pehar biće prvo finale Kupa kluba sa "Mestalje" upravo od tog uspeha pre 11 godina i suvišno je objašnjavati koliko će Dani Pareho, Kokelan i saigrači imati težak zadatak.

Dovoljno je reći da će Barselona nastupiti u svom 41. finalu i da će u taj meč ući kao rekorder, sa čak 30 osvojenih kupova.

Osim toga što su aktuelni branioci trofeja, igrači Barse igraće u rekordnom, šestom uzastopnom finalu. Ako osvoje Kup PETI uzastopni put, postaviće i taj rekord, jer su do sada niz od četiri trijumfa u ovom takmičenju imali i Real i Atletik Bilbao.

U takvoj situaciji, između Barselone i istorije u maju će stajati "samo" Valensija.

Saznala je Barselona ime rivala u finalu Kupa Kralja! Na megdan braniocu trofeja ide Valensija, koja je u revanšu drugog polufinala pobedila Betis sa 1:0. Prvi meč u Sevilji je završen 2:2, ali Slepi miševi nisu na svom terenu čuvali rezultat, već su išli po gol koji bi im osigurao prolaz u finale.

I Valensija je dočekala taj pogodak u 56. minutu, kada je Rodrigo sa tri metra golom krunisao sjajnu akciju ekipe, koja je u dva poteza izbacila kompletnu odbranu Betisa, te je strelcu bilo lako da loptu samo prebaci preko gol-linije.

Betis je tek u poslednjih 15 minuta krenuo u potpunu ofanzivu, stvorio je dve dobre prilike, a najbolju je propustio Moron u 84. minutu, kada je njegov udarac glavom prošao tik pored stative.

Ovo je prvi put posle 11 godina da se Valensija našla u završnom meču Kupa kralja. Te 2008. godine je Valensija i osvojila pehar, kada je u finalu pobedila Hetafe sa 3:1.

Drugi finalista je Barselona, koja će šesti put uzastopno igrati za trofej. Poslednje četiri godine je i odnosila pehar na Nou Kamp.

Finale će se igrati 25. maja i to na stadionu Benito Viljamarin na kojem igra Betis. Ispustili su zeleno-beli priliku da se kod kuće bore za trofej.

Kup Španije, polufinale

Sreda

Real Madrid  - Barselona  0:3 (0:0), prvi meč 1:1
/Suarez 50, 73, Varan ag 69)

Četvrtak

Valensija – Betis  1:0 (0:0), prvi meč 2:2
/Rodrigo 56/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar