Осака пронашла новог тренера!

Јапанска тенисерка, Наоми Осака, објавила је да је пронашла новог тренера.  Осаку води тренинг партнер Венус Вилијамс! Најбоља тенисерка света нашла замену за Сашу Бајина.

Тенис 04.03.2019 | 08:30
Осака пронашла новог тренера!
Прва тенисерка света је недавно завршила сарадњу са тренером са којим се попела на светски трон и освојила прва и једина два Гренд слема, Сашом Бајином.

Она је шокирала јавност објавом да је завршила сарадњу са тренером српског порекла, а касније открила да у њиховом односу није било толико позитивних ствари колико су сви мислили.

Осака је на друштвеним мрежама објавила слику са својом екипом и Џермејном Џенкинсом, тениским тренером који је раније био и спаринг партнер најбоље тенисерке свих времена Серене Вилијамс.

"Супер сам се провела на вечери са тимом. Желим да се захвалим Џермејну (Џенкинсу) што се придружио нашем тиму", написала је Осака.

Јапанка је са Бајином почела да ради 2017. и са њим дошла до поменутих Гренд слемова, прве титуле у каријери, али то тренеру није помогло да се задржи у њеном тиму.

Прва тенисерка света, Наоми Осака довела је у свој тим новог шефа стручног штаба (да се изразимо фудбалски), након што је пре 10-ак дана напрасно и из сасвим непознатог разлога раскинула сарадњу са немачким стручњаком нашег порекла, Сашом Бајином.

У питању је некадашњи тренинг партнер Венус Вулијамс, Џермејн Џенингс. Американац ће имати пуне руке посла да спаси што се спасти може, пошто је јасно колико утицај је имао Бајин који када је преузео симпатичну Јапанку била је испод 70. места, а оставио ју је на лидерској позицији и са два совојена гренд слема.

"Нису у питању паре, то ме баш вређа. Само нисам желела више да срећу подређујем успеху", изјавила је Осака по заврштку сарадње са Бајином.

Сви тениски стручњаци се слажу да је то баш рискантан потез и да ће бити заиста тешко да остане ту где јесте и да настави да гази противнице. Али, време ће показати. За то време, Бајин, који је претходно са великим успехом бринуо бригу о Андреи Петковић и Иву Карловићу мирно вага понуде свестан да је тренутно најтраженији тениски тренер на свету, способан да ствара чуда. А колики утицај и даље има на Наоми Осакувидело се недавно на турниру у Дуабију са ког је испала одмах на старту. Али, како и сама тврди, бар је срећнија. Видећемо још колико.

Саша Бајин, који је претходно годинама био тренинг партнер и тренер Серене Вилијамс, проглашен је за најбољег WТА тренера у 2018. години.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар