Osaka pronašla novog trenera!

Japanska teniserka, Naomi Osaka, objavila je da je pronašla novog trenera.  Osaku vodi trening partner Venus Vilijams! Najbolja teniserka sveta našla zamenu za Sašu Bajina.

Tenis 04.03.2019 | 08:30
Osaka pronašla novog trenera!
Prva teniserka sveta je nedavno završila saradnju sa trenerom sa kojim se popela na svetski tron i osvojila prva i jedina dva Grend slema, Sašom Bajinom.

Ona je šokirala javnost objavom da je završila saradnju sa trenerom srpskog porekla, a kasnije otkrila da u njihovom odnosu nije bilo toliko pozitivnih stvari koliko su svi mislili.

Osaka je na društvenim mrežama objavila sliku sa svojom ekipom i Džermejnom Dženkinsom, teniskim trenerom koji je ranije bio i sparing partner najbolje teniserke svih vremena Serene Vilijams.

"Super sam se provela na večeri sa timom. Želim da se zahvalim Džermejnu (Dženkinsu) što se pridružio našem timu", napisala je Osaka.

Japanka je sa Bajinom počela da radi 2017. i sa njim došla do pomenutih Grend slemova, prve titule u karijeri, ali to treneru nije pomoglo da se zadrži u njenom timu.

Prva teniserka sveta, Naomi Osaka dovela je u svoj tim novog šefa stručnog štaba (da se izrazimo fudbalski), nakon što je pre 10-ak dana naprasno i iz sasvim nepoznatog razloga raskinula saradnju sa nemačkim stručnjakom našeg porekla, Sašom Bajinom.

U pitanju je nekadašnji trening partner Venus Vulijams, Džermejn Dženings. Amerikanac će imati pune ruke posla da spasi što se spasti može, pošto je jasno koliko uticaj je imao Bajin koji kada je preuzeo simpatičnu Japanku bila je ispod 70. mesta, a ostavio ju je na liderskoj poziciji i sa dva sovojena grend slema.

"Nisu u pitanju pare, to me baš vređa. Samo nisam želela više da sreću podređujem uspehu", izjavila je Osaka po završtku saradnje sa Bajinom.

Svi teniski stručnjaci se slažu da je to baš riskantan potez i da će biti zaista teško da ostane tu gde jeste i da nastavi da gazi protivnice. Ali, vreme će pokazati. Za to vreme, Bajin, koji je prethodno sa velikim uspehom brinuo brigu o Andrei Petković i Ivu Karloviću mirno vaga ponude svestan da je trenutno najtraženiji teniski trener na svetu, sposoban da stvara čuda. A koliki uticaj i dalje ima na Naomi Osakuvidelo se nedavno na turniru u Duabiju sa kog je ispala odmah na startu. Ali, kako i sama tvrdi, bar je srećnija. Videćemo još koliko.

Saša Bajin, koji je prethodno godinama bio trening partner i trener Serene Vilijams, proglašen je za najboljeg WTA trenera u 2018. godini.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar